2:7
(1:2, 0:3, 1:2)

Boleslavští nad síly jihlavských mladíků

27.10.2007 / Jakub Mezlík

V sobotním poledním duelu změřili síly na Horáckém zimním stadionu junioři Jihlavy a Mladé Boleslavi. Domácí přečkali v úvodu oslabení a ve 4. minutě se dostali dokonce do vedení zásluhou Jakuba Doliny. Poté už ale začal úřadovat soupeř. Boleslavští do konce první třetiny otočili vývoj zápasu, ve druhé části navýšili skóre až na 1:5. I v poslední části pokračovali v nastoleném trendu a zaznamenali další dvě trefy. Až v 56. minutě se na konečných 2:7 povedlo snížit Luďku Dvořákovi.
27.10.2007 12:00, Extraliga juniorů - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (28. Vajner) - Posmyk, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Vacek, Malina, Vejvoda, Chaloupka - Pánek, Pankratz, Man - Dolina, Komůrka, Dzurik - Šaršok, Pometlo, Kotlík - Kuřítko, Novák, Dvořák
2

BK Mladá Boleslav

Hrubý - Maršík, Jaroměřský, Bílek, Malý, Vlach, Soukup, Martínek - Bříška, Tondr, Janček - Hrdlička, Chamrád, Protasenja - Krejčík, Chochola, Loskot - Mišner, Milotínský, Antončík - Velechovský
7
Branky a nahrávky: 4. Dolina (Komůrka, Pekárek), 56. Dvořák (Pometlo) - 8. Tondr (Milotínský, Maršík), 10. Chamrád (Protasenja, Hrdlička), 25. Janček (Bříška), 27. Soukup (Chochola), 28. Chochola (Malý, Chamrád), 44. Chamrád (Martínek), 55. Janček (Hrdlička). Rozhodčí: Hribík - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 13:12, navíc Kuřítko (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:3. V oslabení: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 20:53. Průběh utkání: 1:0, 1:7, 2:7.

Průběh utkání

Hned ve 2. minutě dostali hosté výhodu první přesilové hry, všechny jejich šance však pochytal domácí brankář Petr Navrátil.Ihned po návratu vyloučeného Kotlíka na led se povedlo z protiútoku udeřit Dukle. Krásnou souhru zakončoval po přesné Komůrkově přihrávce Jakub Dolina – 1:0. Poté ale začali úřadovat hosté a brzy se jim povedlo otočit vývoj zápasu. V 8. minutě využil Lukáš Tondr laxního přístupu domácí obrany a po sérii dorážek dopravil kotouč do sítě – 1:1. Za další dvě minuty se Mladá Boleslav radovala podruhé. Aleš Chamrád si nabruslil před jihlavskou branku a lehkou žabičkou překonal Navrátila – 1:2. Další průběh první třetiny přinesl ještě několik vyloučení na obou stranách, šancí už bylo ale po málu.

Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky měli domácí hokejisté dvojnásobnou početní převahu, avšak nebyli úspěšní, čehož využil jejich soupeř. Ještě v oslabení unikl Richard Janček a tvrdou přízemní střelou z prostoru levého kruhu nedal Navrátilovi šanci – 1:3. Mladá Boleslav byla při chuti a další branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Ve 27. minutě propálil Matěj Soukup od modré vše, co mu stálo v cestě a využil přesilovou hru. Jihlavští na další vyloučení doplatili už za necelou minutu. Pěknou kombinaci zakončoval po přihrávce Malého Jakub Chochola – 1:5. Navrátila po gólu v jihlavské brance vystřídal Vratislav Vajner. V závěru druhé části se dostala do několika slibných příležitostí Dukla. Nejprve však v 16. minutě Pankratz nedokázal využít chybu mladoboleslavské obrany, za další dvě minuty nepotrestal Chamrádovo hákování Pánka z trestného střílení Adam Pometlo. Martin Hrubý mu výborně vypíchl kotouč.

Dukle se nepovedl ani vstup do závěrečné části. Po nevyužité početní převaze opět dovolili hostům skórovat. Pěknou souhru Michala Martínka a Aleše Chamráda zakončil druhý jmenovaný ukázkovým bekhendovým blafákem – 1:6. V 55. minutě přidal další zásah Mladé Boleslavi Richard Janček, který tvrdou střelou od modré nedal Vajnerovi šanci – 1:7. Domácím se ještě do konce zápasu povedlo zkorigovat, když se v oslabení trefil Luděk Dvořák po přihrávce Pometla zpoza branky – 2:7. Poté si již hosté pohlídali vítězství a po páteční prohře v Třebíči vezou body alespoň z Jihlavy. Domácí jsou naproti tomu stále v krizi a na posledním místě již ztrácejí čtyři body.

Ohlasy trenérů

Luděk Bukač (Mladá Boleslav): „Sice jsme dostali první gól, ale hráli jsme trpělivě a brzy jsme otočili. Od druhé třetiny jsme již kontrolovali zápas, uvolnili jsme se, hráli jsme to, co umíme a soupeř nám nestačil. Jsem spokojený, že si odvážíme z Jihlavy po zásluze tři body."

Karel Dvořák (Jihlava): „Těžko se mi zápas hodnotí, soupeř nás někdy až jasně přehrával. Je vidět, že jsme v krizi, kluci jsou dole hlavně po psychické stránce. Tentokrát jsme prohráli zejména kvůli naší vlastní nedisciplinovanosti. Po několikáté se nám také stalo, že jsme špatně vystřídali. Je to pro mě až nepochopitelné, když hráči vědí koho střídají. Dnes se nám to stalo dvakrát."