5:1
(0:0, 4:1, 1:0)

12.12.2003 / Doudy

12.12.2003, Junioři - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Chalupa, Kolafa, Hurda, Rosendorfský, Dvořák, Zigmund - Rezek, Tichý, Polák – Dolana, Havel, Lazorišák – Volf, Šána, Hrbatý - Krča
5

Frýdek-Místek

1
Branky Dukly: Dolana 2, Kolafa, Lazorišák, Volf

Průběh utkání

Domácí hokejisté začali utkání na domácím ledě již tradičně náporem, první velkou příležitost si připravili v 5. minutě, ale hostující strážce branky Horyl zlikvidoval jak šanci Dolany, tak i dorážku Havla, kterou chytil v sedě efektivně do lapačky. Svou šancí se posléze ještě blýskl po přihrávce Rezka Polák, ale i s jeho pokusem si brankař hostí poradil. Na počátku 12. minuty se dostali do šance i hosté, s Měchovým sólem si však Řehoř poradil. K první změně skóre se schylovalo během 14. minuty, kdy hráli domácí přesilovou hru pěti proti třem. Parádními zákroky se však opět prezentoval Horyl, a když i Zigmundova střela od modré skončili jen na pravé tyči branky hostí, hrál už Frýdek-Místek v plném počtu. Začátkem 17. minuty vybídl Volf ke skórování Lazorišáka, i jeho povedené rána zápěstím však olízla pouze horní tyč Horylovy branky. Poslední šanci úvodní dvacetiminutovky však předvedli domácímu publiku hosté. Říhošek přebruslil Dvořáka a řítil se sám na Řehoře, ten si však i s náležitou dávkou štěstí s jeho šancí poradil. Do kabin se tak po první části hry odcházelo překvapivě za nerozhodného stavu 0:0.

Z kabin přišli domácí naladěni ještě útočněji než v první třetině a tak už na sklonku 2. minuty mohl poprvé měnit stav utkání Lazorišák, kotouč z jeho hole se však otřel pouze o boční síťku branky hostí. Když posléze se svou šancí neuspěl ani Havel, rozhodl se na počátku 5. minuty změnit poprvé skóre Kolafa. Na modré se ujal u hrazení puku, s elegancí sobě vlastní se protlačil až před Horyla a na druhý pokus dostal kotouč za jeho záda, 1:0. Ještě před koncem poloviny utkání si po souhře s Dolanou a Havlem zopakoval břevno z první dvacetiminutovky Lazorišák. Chuť si však spravil v minutě 10. Frýdek-Místek v oslabení vyhodil puk, ten však Řehoř bleskově rozehrál, Havel prodloužil právě na Lazorišáka a ten přesně mířeným golfákem k pravé tyči nedal Horylovi šanci, 2:0. Další přesný zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Šána našel přesným pasem Volfa, ten se protáhl podél mantinelu, vybruslil až před gólmana hostí a z těžkého úhlu jej překonal střelou mezi chrániče, 3:0. Tato akce vyhnala Horyla z branky a na jeho místo nastoupil Košárek. Aby se to někomu nezdálo málo, předvedli ještě Dolana s Lazorišákem nádherný hokejový moment. Druhý jmenovaný se jako lasička protáhl mezi třemi bránícími hráči soupeře, přihrál k druhé tyči Dolanovi, ten provedl blafák do protipohybu vystřídavšího brankaře a zasunul kotouč do prázdné branky, 4:0. Před závěrem druhé části hry ještě korigoval Madigár po tom, co obránce Chalupa nedůrazně zpracoval kotouč, útočník hostí si jej vzal a své sólo zakončil střelou do pravého růžku Řehořovy branky, 4:1.

Za příznivého stavu nastoupili mladí hokejisté Dukly již s menším nasazením a tak prvním zajímavým momentem poslední třetiny byla až v 9. minutě střela Lazorišáka, která Košárkovi sice proklouzla mezi betony, ale svou cestu do sítě si přesto nenašla. Chvíli nato vystihl Rezek riskantní rozehrávku hostujícího brankaře, zakončoval však pouze do tyče. Lazorišák potom Košárka vystrašil nejprve tvrdou střelou do masky, frýdecký brankář se mu za to však pomstil, když svým pravým betonem zneškodnil jeho sólo. Skóre se do konce zápasu změnilo už jen jedenkrát, to když Lazorišák našel v přesilovce křižným pasem u druhé tyče číhajícího Dolanu, který lehce změnil směr puku a dostal jej tak za Košárkova záda, 5:1.