1:4
(0:2, 1:2, 0:0)

Neúspěšná série nekončí

20.11.2007 / Michal Kolařík

Jihlavští junioři se po dvouzápasovém střeleckém půstu konečně znovu trefili, ale gól Luďka Dvořáka znamenal pouze zmírnění porážky 1:4. Tři body si tentokrát z Horáckého zimního stadionu odváželi mladíci Komety Brno.
20.11.2007 18:00, Extraliga juniorů - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Vajner - Pekárek, Vejvoda, Rosendorf, Kašpar, Posmyk, Zelený, Malina - Pánek, Pankratz, Man - Dzurik, Komůrka, Kuřítko - Kotlík, Pometlo, Dvořák - Vacek, Novák, Šaršok
1

HC Kometa Brno

Hubačka - Vejvar, Žalud, Reschowský, Pospíšil, Babic, Koš, Zítka - Mišura, Jarůšek, Staša - Popolanský, Blaheta, Skočovský - Šidák, Grmela, Kožár - Zima
4
Branky a nahrávky: 25. Dvořák (Pometlo) - 11. Staša (Mišura, Žalud), 15. Kožár (Koš), 26. Grmela (Šidák, Kožár), 34. Staša (Vejvar). Rozhodčí: Jeřábek - Drobílek, Svoboda. Vyloučení: 8:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 25:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Průběh utkání

Jihlavští junioři se v úvodu zápasu zdáli být aktivnějším týmem, který jim však kalila nemohoucnost vypracovat si vyloženou brankovou příležitost s úspěšným zakončením. Pěknou individuální akcí se předvedl domácí Kuřítko, leč body do tabulky střelců za průnik obranným pásmem hostů nesbíral. Stejně tak v úvodní pětiminutovce Komůrka, který pěknou střelou nasměroval puk pouze do vyrážečky připraveného brankáře hostů Hubačky. A když se domácím nedaří prosadit se ani v přesilové hře, přichází v 10. minutě trest z hole Romana Staši, který využívá momentu překvapení a otevírá skóre zápasu – 0:1.

Dukla se vzápětí pokusila o rychlou odpověď´, Tomáš Dzurik velmi chytře motal hlavy brněnským obráncům za jejich brankou, ovšem ke střele se nedostal. Dobře hrající domácí jakoby v úvodu utlumily vlastní bojovná ale neproduktivní hra. Ve 14. minutě jihlavský Patrik Pánek v nájezdu od modré trefuje přízemní střelou pouze brankáře hostů. Na druhé straně o necelou minutu později Lukáš Kožár hájící barvy Komety pohodlně zvýšil na 2:0, brankáře Vajnera si lehkým lobem za jízdy přehodil. Do konce třetiny se tak Dukla už prakticky do brankové příležitosti nedostala, za zmínku snad stojí střela Jaroslava Kuřítka, kterou protáhl od tyče k tyči gólmana Hubačku.

Ve druhé třetině, byly kromě série vyloučených k vidění i branky na obou stranách. Nejprve v čase 24:20 Luděk Dvořák překonává střelecký půst. Puk doslova zamíchal v brankovišti, aby jej poslal za záda překvapeného brankáře Komety, snižuje tak na 1:2. Ovšem blýskání na lepší časy se nekonalo, o 46 vteřin později totiž Jan Grmela odskakuje opět na rozdíl dvou branek, ani tři hráči ve skrumáži před domácím brankářem gólu nezabránili, 1:3. Po divoké dvouminutovce ale hra opět uvízla na mrtvém bodě, nepomohla ji oživit ani kratičká přesilová hra Dukly, 19 vteřin pěti proti třem k překvapení v podobě gólu nevedlo. Naopak kapitán hostů Roman Staša neodmítl nabídku na čtvrtý gól v síti jihlavských. Na útočné modré zpracoval přihrávku od Jakuba Vejvara a své sólo s přehledem přetavil - 1:4. Vyloučení v závěru dějství už ke změně skóre nevedla.

Dukla v závěrečné třetině nejdříve ustála dvouminutové vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě, následně Jakub Komůrka předvedl další individuální akci svého týmu, bohužel pro domácí nedokázal zopakovat úspěch spoluhráče Dvořáka, skóre zůstalo neměnné. Po rychle ubíhajících minutách bez vážnějších příležitostí na obou stranách si domácí odbyli přesilovou hru, ve které je však dobře bránící hosté do větší šance nepustili. Naopak Lukáš Kožár, vracející se z trestné lavice zle zatopil domácímu brankáři, ten však situaci řeší ve prospěch svého týmu. Zbývající minuty si hosté nepřipustili sebemenší komplikace, z ledu tak odcházejí domácí již po čtrnácté v řadě se sklopenou hlavou.

Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): „Tak samozřejmě jsme věděli, kde v tabulce se soupeř nachází, ale rozhodně jsmme jej nechtěli podcenit. Dokázali jsme nastřílet góly a myslím že i po zbytek zápasu jsme měli vývoj ve svých rukou.“

Petr Svoboda (Jihlava): „Je to bohužel stále dokola, doplácíme na individuální chyby, všude jsme o krok později, na klukách leží deka a když už si vypracujeme šanci nedokážeme z ní vstřelit branku.“