4:3
(0:2, 2:0, 2:1)

Junioři po osmnácti porážkách konečně zvítězili

07.12.2007 / Jakub Mezlík

Smolná série jihlavských juniorů je u konce! Proti třetímu Zlínu sice Dukla na domácím ledě prohrávala po první třetině 0:2 a i nadále se zdálo, že hosté bez problémů dokráčí k vítězství. Jihlavský gólman Navrátil však úspěšně likvidoval jeden střelecký pokus soupeře za druhým a také v útoku se začalo domácím dařit. Během druhé a třetí třetiny se dvakrát trefil Adam Pometlo, po jedné brance přidali Jiří Man a Dan Kotlík a dvoubrankového vedení se ujala pro změnu Dukla. Zlínští už dokázali pouze zkorigovat na konečných 4:3.
07.12.2007 17:00, Extraliga juniorů - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Pekárek, Chaloupka, Hájek, Vacek, Malina, Rosendorf - Kuřítko, Komůrka, Kotlík - Man, Pometlo, Dzurik - Dvořák, Novák, Šaršok - Láznička
4

Berani Zlín

Hampl (46. Sedláček) - Matula, Bokroš, Bořuta, Šenkeřík, Staněk, Chocholáček - Goiš, Vlach, Ondráček - Okénka, Jurík, Okál - Finsterle, Křemeček, Gazdík - Horák
3
Branky a nahrávky: 33. Pometlo (Dzurik), 40. Man (Pometlo), 45. Kotlík, 46. Pometlo (Dzurik, Man) - 7. Jurík (Okénka, Okál), 19. Vlach (Ondráček, Goiš), 54. Ondráček. Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 12:10, navíc Man, Chaloupka (oba JIH) 10 min. OT - Okál (ZLN) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 28:60. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

Rozhodčí nastolil již od začátku přísný metr, a tak se převážná většina první třetiny nehrála v plném počtu hráčů na obou stranách. Oba góly však paradoxně padly při hře pět na pět. Zlínští mladíci, kteří byli po celou dobu aktivnější a zasypali Navrátila velkou sprškou střel, se poprvé radovali na počátku sedmé minuty. Jihlavští obránci si nedokázali rozebrat protihráče v útočném pásmu a Navrátil byl již bezmocný. Na konci pěkné kombinace stál Juraj Jurík – 0:1.

V 10. minutě se mohli domácí dočkat vyrovnání. Po Komůrkově bekhendové střele nevěděl zlínský gólman Hampl, kde má kotouč, nakonec jej však našel ještě před brankovou čárou. A tak si slovo vzali opět hosté. Dvě minuty před koncem třetiny si vybral Navrátil slabší chvilku, když za svá záda propustil lehké nahození Romana Vlacha – 0:2.

Druhá třetina pokračovala v podobném duchu jako první. Zlínští už od počátku tlačili,. Navrátil však pohotovými zákroky držel šance Dukly. Ve 27. minutě vytáhl svoji lapačku a leopardím skokem zneškodnil pokus Okála. I v dalších minutách přiváděl zlínské střelce do rozpaků, až se nakonec z nenápadné akce dočkala Jihlava snížení. Ve 33. minutě vyslal metr za modrou střelu tahem Pometlo a brankář hostí Hampl uviděl kotouč až v síti – 1:2.

Do konce druhé dvacetiminutovky se povedlo Jihlavským dokonce vyrovnat. Až v samém závěru se o branku postarala dvojice Pometlo Man. Akci dva na jednoho zakončil po spoluhráčově přihrávce přesnou trefou Jiří Man – 2:2. Patnáct sekund před druhou přestávkou tak přišel pro zlínské mužstvo šok v podobě gólu do šatny.

Jihlavští se na počátku třetí třetiny ubránili obrovskému zlínskému náporu, pak přišla opět jejich chvíle. Na přelomu 45. a 46. minuty se dokázali během sedmnácti sekund prosadit Dan Kotlík a Adam Pometlo a poslali Duklu do dvoubrankového vedení – 4:2. Hampl přenechal místo v brance Sedláčkovi a hosté se vrhli zpět do útoku.

Navrátil však i nadále famózně likvidoval zlínské pokusy. Ujala se až střela Jiřího Ondráčka z pravého kruhu – 4:3. V závěru se hosté tlačili za vyrovnáním, ale nepomohla jim ani hra bez brankáře. Dukla slaví po osmnácti porážkách konečně vítězství a zisk tří bodů. Velikou měrou k tomu přispěl gólman Petr Navrátil, když si připsal 57 úspěšných zásahů!

Ohlasy trenérů

Zdeněk Čech (Zlín): „My hrajeme třičtvrtě zápasu na jednu branku a dáme z toho tři góly, to je prostě špatně. Soupeř se za druhou třetinu dostal dvakrát do útočného pásma a dal z toho dvě branky. Ve třetí třetině to byl z naší strany naprosto laxní přístup, dostali jsme další dva góly a už jsme to nedotáhli. Nedali jsme tutové šance, jinak k tomu nemám více co říci. Je to otázka koncovky, nic jiného."

Petr Svoboda (Jihlava): „Konečně se to povedlo, ale byl to velký boj. Stálo nás to ale hodně sil, protože se téměř pořád hrály přesilovky a oslabení. Ale když se hrálo pět na pět, tak jsme byli Zlínu jakž takž vyrovnaným soupeřem. Myslím si, že nás i trochu podcenili, což byla naše výhoda. Kluci opravdu zamakali, gólman zachytal skvěle. Doufáme, že ta výhra kluky povzbudí. Byla na nich deka, tohle by je mohlo nakopnout a mohli bychom jít nahoru."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava