2:5
(0:3, 1:0, 1:2)

Junioři se Třinci nepomstili

29.01.2008 / Jakub Mezlík

Po sobotní porážce v Třinci dostali jihlavští junioři možnost odvety v úterý na vlastním ledě. Oceláři zadělali na vítězství již v první třetině, kdy si vytvořili tříbrankový náskok. Domácím se povedlo na sklonku druhé dvacetiminutovky a na začátku třetí části snížit brankami Jaroslava Kuřítka a Marka Honzy, pak ovšem převzali iniciativu opět hosté. Dukla nakonec podlehla Třinci 2:5.
29.01.2008 16:45, Extraliga juniorů - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Vacek, Cirhan, Pekárek, Hájek, Chaloupka – Kuřítko, Pometlo, Dzurik – Dvořák, Novák, Honza – Brabec, Komůrka, Šaršok
2

HC Oceláři Třinec

Raszka – Kania, Špaček, Rangl, Špok, Kaďorek, Říman – Hamrozi, Böhm, Marosz – Capcara, Potoček, Samiec – Bajtek, Martyčák, Zeliska – Palička, Mičulka
5
Branky a nahrávky: 40. Kuřítko (Pometlo), 41. Honza (Novák) - 5. Marosz (Zeliska), 11. Martyčák (Böhm, Říman), 19. Potoček (Samiec, Říman), 43. Bajtek (Marosz, Zeliska), 53. Zeliska (Bajtek). Rozhodčí: Jeřábek – Guth, Musílek. Vyloučení: 5:6, navíc Špaček 10 min. OT, Böhm (oba TRI) 5 + do konce utkání + trest ve hře. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 21:56. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

Průběh utkání

Jihlavští mladíci dokázali podobně jako v sobotu v Třinci udržet Oceláře na uzdě pouze do 5. minuty. Zatímco v minulém zápase před prvním třineckým gólem vedli, tentokrát se jako první prosadil soupeř. Na přihrávku Lukáše Zelisky zpoza branky si najel do těsné blízkosti Navrátila Rostislav Marosz a přesně trefil volnou skulinku mezi tělem jihlavského brankáře a tyčí – 0:1.

Za dalších šest minut využili hosté svoji první početní převahu. Jihlavský brankář inkasoval opět z bezprostřední blízkosti. Tomáš Martyčák poslal puk od levé tyče do domácí sítě – 0:2. Třinečtí měli i nadále navrch, Dukla nebyla úspěšná ani při vlastních přesilovkách. Naopak Oceláři využili i svoji druhou příležitost. Přesně v čase 18:18 se prosadil hráč číslo 18. Mário Potoček předvedl před jihlavskou brankou perfektní teč, Navrátil našel kotouč až v síti – 0:3.

Druhá třetina příliš hokejové krásy na Horáckém zimním stadionu nenabídla. Jihlavské juniory tak mohla těšit alespoň akce půl minuty před přestávkou, kdy se za záda Raszky dokázal trefit zblízka Jaroslav Kuřítko – 1:3.

A hned na začátku třetí části se domácí radovali podruhé. Ivo Novák vyhrál buly, kotouč převzal mladý Marek Honza a zakončil přesně mezi Raszkovy betony – 2:3. Třinecká odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. V polovině 43. minuty zastavil před vlastní brankou letící kotouč Komůrka, Filip Bajtek se jej chopil a kličkou do bekhendu překonal Navrátila a potrestal domácí chybu – 2:4.

O deset minut později našel střelec čtvrté třinecké branky mezi kruhy dobře postaveného Lukáše Zelisku, který nedal střelou k pravé tyči Navrátilovi šanci – 2:5. Svoje vedení si již Oceláři bez problémů pohlídali až do konce zápasu, a i podruhé během čtyř dnů získali v souboji s jihlavskou Duklou všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Dušan Adamčík (Třinec): „Získali jsme povinné tři body. Je vidět, že je v Jihlavě slabší kádr. Bohužel po sobotní výhře 9:2 k tomu naši hráči přistoupili dost laxně. Ale opakuji, hlavně, že jsme získali povinné tři body, jinak k tomu není co dodat."

Petr Buzek (Jihlava): „Potýkáme se s marodkou, bylo nás pouze čtrnáct, takže to bylo složité. Nemůžeme být ale spokojeni, protože jsme opět prohráli. Celé utkání mi připadalo dost ospalé, nemělo to šťávu, náboj. Škoda, že po naší brance na 2:3 jsme si hned nechali dát hloupý gól, a potom už bylo vlastně rozhodnuto. Chybělo mi tam naštvání, chtíč dát gól a nějaké body udělat. Naléháme na kluky, aby už od prvního buly, od první minuty byli na sto procent připravení, ale vypadá to, jak kdyby to ani nechtěli slyšet. Když vidím někdy tu jejich rozcvičku před zápasem, tak je jasné, že nemůžou přijít do zápasu připraveni, když tam postávají a jezdí na půl plynu. Bohužel ostatní mužstva nastoupí naplno, a my než se rozkoukáme, tak je to najednou 2:0, 3:0 a je po utkání."