7:2
(0:0, 4:2, 3:0)

Junioři se v Havířově drželi dvě třetiny

22.01.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři odjíždějí z Havířova s nepořízenou, a opět s velkým gólovým přídělem. Přitom zápas dlouho nevypadal na jasnou záležitost Panterů. Po úvodní bezbrankové třetině prohráli mladíci Dukly druhou část 2:4, definitivní ránu pak zasadili domácí v poslední dvacetiminutovce. Střelecky se na prohře 2:7 podíleli Adam Pometlo a Jakub Komůrka. Junioři v Havířově opět nastoupili významně omlazeni, s několika dorostenci v sestavě.
22.01.2008 16:00, Extraliga juniorů - 30. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Šimko (49. Strmeň) - Kudláček, Jindřich, Vydra, Jurčík, Zientek, Hruška - Klimša, Maruna, Říčka, Haas R., Haas M., Bacul, Wrobel, Matysz, Majerek, Lukaštík, Blucha
7

HC Dukla Jihlava

Navrátil (47. Tábor) - Musil, Posmyk, Cirhan, Pekárek, Kvasnička, Hájek, Vacek - Vysloužil, Brabec, Polcar, Kuřítko J., Novák, Pometlo, Komůrka, Malec, Zeman, Kuřítko M., Dzurik, Šaršok
2
Branky a nahrávky: 26. Maruna (Haas M., Bacul), 29. Říčka (Lukaštík), 33. Říčka (Maruna, Klimša), 40. Bacul (Haas M., Zientek), 46. Klimša (Maruna), 47. Bacul (Maruna, Kudláček), 49. Říčka (Maruna, Kudláček) - 27. Pometlo (Musil) 34. Komůrka (Šaršok). Rozhodčí: Kočí - Vengřín, Tuizal. Vyloučení: 3:10. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 250. Střely na branku: 63:15. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 7:2.

Průběh utkání

Třemi rychlými brankami mezi 46. a 49. minutou rozhodli podle trenéra jihlavských juniorů Petra Svobody havířovští mladíci o svém vítězství. „Opět se nám to tam nasypalo kvůli individuálním chybám. Na tom bohužel kluci hoří celou sezonu.“ I přes vysokou porážku 2:7 dokázal najít kouč pozitivum zejména co se týká zařazení dorostenců do sestavy. „Určitě bych je bral častěji. Máme ale ještě dohodu, že si je trenér Zeman asi na dva zápasy vezme. Pak bych tu měl mít minimálně čtyři kluky, kteří by s námi měli hrát stále,“ vysvětlil Svoboda.

Mladíci sice přinesli svoji hrou oživení, starší havířovský kádr těžil zejména ze zkušeností. „Jeli jsme tam po dlouhé době se sestavou, která čítala jedenadvacet hráčů. Byli tam s náma veškerý dorostenci, bylo to maličko znát, protože Havířov měl hodně starších hráčů, kteří už samozřejmě mají spoustu za sebou, takže my jsme proti nim byli trochu bez nápadu. Pořád jsme jen někde dřeli, ale ta chytrost a myšlenka tam nebyla,“ shrnul trenér.

Mezi až devatenáctiletými hráči se již podruhé v sestavě juniorů objevil talentovaný čtrnáctiletý David Musil, syn slavného Františka Musila. „Je to velmi dobře fyzicky připravený hráč, má na to předpoklady,“ pochvaluje si Svoboda mladého beka. „Určitě mě nezklamal, ba naopak. Je lepší, než někteří stávající beci. A pokud ještě maličko zesílí, myslím si, že by za juniory mohl příští rok hrát.“

Zatímco jihlavský kouč nešetřil chválou, pokud byla řeč o dorostencích v sestavě, jak došlo na hokejisty juniorského věku, opět byla ve hře ostrá slova kritiky. „Tuhle generaci jsem trochu nepochopil. Mezi ně přijde mladej kluk, vezme jim fleka, a jim je to úplně jedno. Oni se prostě za ten rypák nechytí a pořád si myslí, že jim to stačí ke všemu, co předvádějí na ledě, ale bohužel to není pravda. Nevím, proč jim to nedochází,“ kroutil hlavou Svoboda.