3:8
(0:2, 2:4, 1:2)

Opavská juniorka si v Jihlavě zastřílela

21.12.2007 / Jakub Mezlík

Poprvé se na střídačku jihlavských juniorů postavil jako asistent Petr Buzek, jeho premiéra však měla trpkou příchuť. Mladíci Dukly se sedmi dorostenci v sestavě nestačili na domácím ledě na juniory Opavy a prohráli vysoko 3:8. O jihlavské trefy se postarali dvakrát Adam Pometlo a jednou Jakub Komůrka.
21.12.2007 17:00, Extraliga juniorů - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil (38. Tábor) - Kvasnička, Pekárek, Vacek, Rosendorf, Musil, Cirhan, Hájek - Kuřítko J., Komůrka, Kotlík - Man, Pometlo, Dvořák - Kuřítko M., Zeman, Malec - Brabec, Novák, Šaršok
3

HC Slezan Opava

Trenčan - Planovský, Tichý, Plachký, Gulda T., Vitásek, Koryčanský, Kukla - Herman, Wolf, Chalupa - Šafár, Grofek, Tošenovjan - Musial, Blaga, Mlýnek - Gulda P.
8
Branky a nahrávky: 25. Pometlo (Man), 32. Komůrka (Man, Kuřítko J.), 44. Pometlo (Man, Šaršok) - 7. Musial (Blaga), 9. Wolf (Chalupa, Herman), 24. Chalupa (Planovský), 26. Mlýnek (Herman), 31. Musial (Mlýnek), 38. Mlýnek (Blaga), 48. Herman, 60. Grofek (Tošenovjan). Rozhodčí: Pešina - Blažek, Bohatý. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 120. Střely na branku: 34:53. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:8.

Průběh utkání

Na vyloženou příležitost se v Jihlavě čekalo více než šest minut. Domácí poměrně bez problémů ubránili soupeřovy přesilovky a v krátce před polovinou sedmé minuty mohli jít dokonce do vedení. Obrovskou šanci Pometla, který už překonal opavského brankáře Trenčana, vykopl bruslí z brankové čáry obránce Tomáš Gulda. Hned z následujícího protiútoku tak přišel trest v podobě branky Tomáše Musiala – 0:1.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Přesilovkovou kombinaci v 9. minutě úspěšně zakončil z prostoru mezi kruhy Petr Wolf – 0:2. Poté se hra poměrně uklidnila, hrálo se bez vyloučení a téměř i bez přerušení. O vzruch se postaral v 16. minutě domácí forvard Man, ale sólový únik ani následnou dorážku nedokázal přetavit v branku.

Hned na začátku druhé třetiny vyloučil rozhodčí dalšího jihlavského hráče, při oslabení se však dokázal probít do útoku Vacek. Jeho šance gólem neskončila, a tak se za pár minut mohli radovat opět hosté. Následující početní převahu využil v polovině 24. minuty Petr Chalupa střelou z mezikruží do horního rohu Navrátilovy branky – 0:3. Hned za minutu ale Dukla snížila. První domácí přesilovku využil Adam Pometlo, který dorazil kotouč za Trenčanova záda po idividuální akci Mana – 1:3.

Brankové hody pokračovaly i nadále. Za dalších sedmdesát tři sekund se opět měnilo skóre při početní převaze Dukly. Radovali se ale hosté, když Michal Mlýnek úspěšně zakončil únik střelou do protipohybu Navrátila – 1:4. Ve 31. minutě zvyšoval Tomáš Musial už na 5:1. Do konce druhé části se oba týmy trefily ještě jednou, nejprve snižoval domácí Jaroslav Kuřítko, čtyřgólový odstup Opavě zařídil zpět Michal Mlýnek – 2:6. Navrátila v jihlavské brance nahradil Václav Tábor.

Po třech minutách a třinácti sekundách poslední dvacetiminutovky se jihlavští přiblížili díky přesné přesilovkové trefě Adam Pometla svému soupeři na rozdíl tří branek a dokázali si vytvořit i tlak, který vrcholil v následující početní převaze. Branky se ovšem domácí nedočkali, a hosté je opět potrestali. Ve 48. minutě se přesně z prostoru mezi kruhy trefil Bohumil Herman – 3:7. V závěru ještě upravil Grofek střelou z pravého kruhu na konečných 3:8, a tak si Opava odvezla po zásluze všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Eduard Uvíra (Opava): „Výsledek neodpovídá výkonu. Jsme sice spokojeni se třemi body, ale myslíme si, že je ve hráčích víc. Naši hráči podceňují situaci a mají špatný přístup. Jako trenéři tedy rozhodně nejsme z jejich předvedeného výkonu nadšeni."

Petr Buzek (Jihlava): „Za stavu 0:0 jsme měli asi tři čtyři šance, které jsme mohli dát, a utkání by se potom vyvíjelo jinak. Nehráli jsme sice špatně, ale vždycky po dobré hře přišla minela, a kvůli ní jsme inkasovali. Myslím si, že výsledek nemusel být tak krutý. Nebylo to jednoduché zejména pro dorostence v sestavě, přeci jen hráli za juniorku poprvé a je to trochu jiný hokej. Myslím si, že ale hráli dobře a nemusí se stydět."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava