1:3
(1:0, 0:2, 0:1)

Junioři áčko nenapodobili

07.01.2008 / Jakub Mezlík

Zatímco v sobotu se stal Horácký zimní stadion dějištěm výhry A-týmu nad Třebíčí, ze souboje juniorů Dukly a Horácké Slavie si odvážejí všechny tři body hosté. Jihlava se sice dostala v první třetině do vedení brankou Jiřího Mana, ve druhé dvacetiminutovce však Třebíčští dvěma brankami otočili vývoj zápasu a začali směřovat za vítězstvím. V závěrečné části Navrátil inkasoval ještě jednou, a Dukla tak svému soupeři podlehla 1:3.
07.01.2008 17:45, Extraliga juniorů - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Pekárek, Rosendorf, Cirhan, Posmyk, Hájek, Vacek - Man, Pometlo, Dzurik - Šaršok, Komůrka, Dvořák - Brabec, Novák, Malina
1

SK Horácká Slavia Třebíč

Burgr - Popela, Dvořák, Vlašín, Jaroš, Rajský, Kadela R. - Burian, Dostál, Klíma - Dočekal, Kundela, Burián - Němec, Jánský, Fila - Kesner, Kadela E., Kejda - Krutiš
3
Branky a nahrávky: 3. Man (Novák) - 29. Fila (Kadela R.), 38. Burian (trestné střílení), 46. Dostál (Burián). Rozhodčí: Kubeš - Musílek, Špringl. Vyloučení: 8:8, navíc Dvořák (TRE) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 22:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Průběh utkání

Jihlavští junioři vstoupili do utkání aktivněji než soupeř a hned v úvodní minutě se několikrát dostali k zakončení. Třebíčský brankář Burgr šancím sice ještě odolal, na pohlednou individuální akci Jiřího Mana z poloviny 3. minuty už ale nestihl zareagovat. Man objel branku a s přehledem zakončil – 0:1. Dukla měla i nadále více ze hry, mladíci Horácké Slavie si vypracovali vážnější příležitosti pouze v přesilové hře, Navrátil ale zůstal nepřekonán.

Ve druhé třetiny se obraz hry změnil. Jihlavští nastartovali soupeře dvěma zbytečnými vyloučeními, Horácká Slavia začala kontrolovat hru. Ve 25. minutě sice ještě předvedl proti Jánského tutovce excelentní zákrok lapačkou Navrátil, za čtyři minuty už ale střelu Petra Fily propustil – 1:1.

Obrovskou příležitost vrátit se do vedení dostala Dukla ve 35. minutě, kdy rozhodčí poslal dva hráče Horácké Slavie ve stejném čase na trestnou lavici. Dvouminutovou početní převahu pět na tři ale nedokázali domácí zužitkovat, a tak přišel trest. Na začátku 38. minuty fauloval unikajícího Kejdu Cirhan a rozhodčí nařídil trestné střílení. Nájezd bez problémů proměnil Vilém Burian a poslal Třebíč do vedení – 1:2.

Také třetí dvacetiminutovka patřila hostům. Třebíčští nejprve ubránili jihlavskou přesilovku, v polovině 46. minuty se pak střelou z kruhu prosadil Dostál – 1:3. Dvoubrankové vedení si již hosté hlídali bez větších problémů, Duklu téměř nepouštěli do šancí, naopak sami mohli několikrát zvýšit. Z Jihlavy si tak, podobně jako o den dříve Ostrava, odvážejí tři body.

Ohlasy trenérů

Štěpán Oberreiter (Třebíč): „Čekali jsme, že půjde o velice těžký zápas, protože se jedná o tradiční derby a Jihlava navíc už o nic nehraje a nemá co ztratit. My jsme naopak potřebovali bodovat. Vstoupili jsme do utkání na čtyři útoky, což se nám neosvědčilo, nemohli jsme se dostat do tempa. Po druhé třetině jsme zamíchali se sestavou a zápas se nám podařilo otočit. Rozhodla nevyužitá přesilovka Jihlavy pět na tři, my jsme pak odskočili na dva góly a utkání jsme kontrolovali do vítězného konce."

Petr Svoboda (Jihlava): „Bylo to bojovné utkání, podali jsme jeden z lepších výkonů, bohužel jsme opět shořeli na neproměňování šancí. Dostali jsme jeden gól v oslabení, jeden z nájezdu, jeden od modré, gólman dnes bohužel asi neměl den. Kluci ale makali, já jsme je za to pochválil. Určitě rozhodla neproměněná přesilovka pět na tři, my jsme trénovali hlavně situace pět na čtyři a oslabení."