10:1
(3:1, 5:0, 2:0)

Na Kometě se čepovala desítka

12.01.2008 / Jan Horák

I když se jihlavští junioři dostali na ledě Komety v 6. minutě do vedení gólem Dana Kotlíka, bylo to z jejich strany vše, a od té doby už diktovali tempo hry Brňané. Třemi brankami v první třetině a zejména pak dalšími pěti ve druhé dvacetiminutovce rozhodli o svém vítězství. V poslední části přidala Kometa ještě dva góly a zvítězila vysoko 10:1.
12.01.2008 11:30, Extraliga juniorů - 36. kolo

HC Kometa Brno

Čiliak (51. Zrza) - Vejvar, Babic, Rosenberg, Žalud, Koš, Skočovský - Stehlík, Svoboda, Mišura, Jarůšek, Staša, Štěpánek, Grmela, Zima, Popolanský, Kožár
10

HC Dukla Jihlava

Tábor (37. Navrátil) - Pekárek, Posmyk, Malina, Hájek, Chaloupka - Man, Pometlo, Dzurik - Kotlík, Komůrka, Šaršok - Vacek, Novák, Brabec
1
Branky a nahrávky: 8. Grmela (Jarůšek), 14. Svoboda (Staša, Mišura), 16. Svoboda (Mišura, Vejvar), 26. Svoboda (Vejvar, Staša), 31. Grmela (Jarůšek), 36. Jarůšek (Stehlík), 37. Štěpánek (Babic, Popolanský), 37. Staša (Svoboda), 53. Popolanský (Žalud, Babic), 57. Skočovský (Staša, Mišura) - 6. Kotlík (Komůrka). Rozhodčí: Soldán - Reich, Skopal. Vyloučení: 10:15, navíc Kožár 10 min. OT, Staša (oba KOM) 10 min. OT + do konce utkání - Chaloupka 10 min. OT., Hájek (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 6:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 42:30. Průběh utkání: 0:1, 10:1.

Průběh utkání

Po včerejším prohraném zápase s Olomoucí ležel před brněnskými juniory jasný cíl - zvítězit nad v tabulce poslední jihlavskou Duklou. Domácí vstoupili do zápasu velice aktivně a od prvních minut přehrávali své soupeře. Počáteční tlak pozastavilo vyloučení Stehlíka, který putoval za katr za zdržování hry. Jihlava zahrála přesilovku jednoduše. Komůrka vystřelil a kotouč se odrazil ke Kotlíkovi, jenž byl trestuhodně osamocen před Čiliakem, a ránu dorazil - 0:1. Po inkasované brance se Kometa nepoložila, ale pokračovala dál v nastoleném rychlém tempu, kterému hosté těžko odolávali. První plody svého snažení modrobílí sklidili v osmé minutě.

Z rychlého protiútoku vytěžila gól dvojice Jarůšek - Grmela. První jmenovaný asistoval a Grmela zametl kotouč za brankovou čáru - 1:1. Psala se 14. minuta a své galapředstavení začínal domácí Svoboda. Nejprve dostal pas do jízdy, natlačil se před brankáře Tábora a pod jeho tělem propasíroval kotouč do sítě - 2:1. O tři minuty později měla Kometa možnost hrát přesilovku pět na tři. Rychlá kombinace po ose Vejvar, Mišura, Svoboda byla zakončena jak jinak než gólem Svobody - 3:1. Za tohoto stavu se šlo do šaten.

Jestli v prvním dějství byla Kometa lepším týmem, tak ve druhém už byla jediným týmem, který byl na hřišti. V 25. minutě, Vejvar vyslal tvrdý projektil, který přesně tečoval Svoboda, a připsal si tak hattrick - 4:1. S Duklou to šlo z kopce, sotva se oklepala z inkasované branky, byla tu další a další. Čas 30:18, Jarůšek posílá žabičku před bránu, do které se v pádu trefí Jan Grmela a zvyšuje už na propastných 5:1. Za necelých pět minut se druhá formace modrobílých radovala znovu.

Tentokrát to byl Jarůšek, kterému přikopl kotouč Stehlík. Hostující obrana nestačila zareagovat a skóre se opět měnilo - 6:1. Minutu si pánové na časomíře oddechli a už museli zase měnit gólový stav. Štěpánek tečoval střelu Babice - stav 7:1. Ve druhé třetině se do listiny střelců zapsal i brněnský snajpr Roman Staša, jenž se prosadil po nahrávce Svobody, pro kterého to byl čtvrtý bod v zápase. Druhou třetinu vyhráli domácí 5:0, a v týmu tak panovala oprávněná spokojenost.

Do třetí třetiny Kometa vlétla s touhou zaokrouhlit počet vstřelených branek na deset. Svou chvíli slávy si ve třetí třetině užil i Tomáš Popolanský. Víc než jeho gól, který vstřelil po nahrávce Žaluda - 9:1, diváky ohromily kejkle za brankou hostí, při nichž si počínal více než suverénně. V závěru zápasu se snažili hosté přitvrdit, což jim však vyneslo pouze tresty navíc. Gólový účet v hale Rondo uzavřel David Skočovský, jenž si sjel před branku hostí a po kombinaci prvního útoku dopravil kotouč za záda jihlavského gólmana - 10:1. Kometa tak skončila zápas, který připomínal pouť. K vidění byl jak kolotoč, tak i střelnice.