7:1
(1:0, 4:0, 2:1)

Podruhé se zlínské překvapení nekonalo

19.01.2008 / Jakub Mezlík

Zatímco na domácím ledě dokázali jihlavští junioři proti silnému Zlínu překvapit a vybojovat výhru, ve svém prostředí už se mladí okenáři zaskočit nenechali a zvítězili vysoko 7:1. O jejich výhře rozhodla především druhá třetina, kterou domácí mladíci vyhráli 4:0. O jediný zásah Dukly se postaral až v poslední dvacetiminutovce Jaroslav Kuřítko.
19.01.2008 12:30, Extraliga juniorů - 38. kolo

Berani Zlín

Sedláček - Matula, Staněk, Chocholáček, Vodák, Musil J., Bokroš, Šimurda, Horák - Finsterle, Matějka, Goiš, Jurík, Vlach, Puna, Okál, Křemeček, Čech
7

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil D., Posmyk, Cirhan, Pekárek, Hájek, Vacek - Kuřítko J., Novák, Pometlo, Komůrka, Malec, Zeman, Kotlík, Kuřítko M., Dzurik, Šaršok
1
Branky a nahrávky: 20. Vlach (Matula), 32. Vlach (Sedláček), 34. Puna (Vlach, Matula), 34. Matějka (Chocholáček), 39. Chocholáček (Horák, Jurík), 44. Puna (Vodák), 53. Jurík (Puna) - 49. Kuřítko J. Rozhodčí: Škrobák - Machálek, Škach. Vyloučení: 13:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1.

Průběh utkání

Jihlavští junioři začali na ledě Zlína o poznání lépe, než o den dříve proti Vsetínu. Až do poslední minuty první třetiny drželi vyrovnaný stav, do 32. minuty prohrávali jen těsně 0:1 po trefě Vlacha. „Bylo to tentokrát o mnoho lepší, myslím si, že jsme polovinu zápasu byli opravdu vyrovnaným soupeřem," řekl jihlavský trenér Petr Svoboda.

Pak se ale rozjeli domácí. „Bohužel nám rozhodčí v jednom střídání pískl dva fauly, šli jsme do tří, dostali jsme gól, znovu jsme inkasovali ve čtyřech, pak přišel další faul a další gól. Bylo to hodně slepené a pak už domácí kontrolovali hru. Kluci bohužel v tom rozmezí asi osmi až deseti minut přestali hrát to, co jsme po nich chtěli, a Zlín nás přehrával."

V závěrečné dvacetiminutovce dokázali junioři Dukly zlepšit svůj výkon. „Ve třetí třetině jsme byli vyrovnaným soupeřem, jenom jsme bohužel nemohli dát góly," litoval Svoboda. Jeden čestných úspěch přeci jen Jihlavští zaznamenali, postaral se o něj ve 49. minutě za nepříznivého stavu 0:6 Jaroslav Kuřítko.

Ve Zlíně se v kádru juniorů představila kompletní první dorostenecká lajna - obránci Cirhan a Musil a útočníci Zeman, Malec a Martin Kuřítko. „Už pomalu skládáme mančaft na příští sezonu," vysvětlil jejich nasazení jihlavský kouč. „Byl jsem s jejich výkonem spokojený, určitě nezklamali a myslím si, že pro příští rok budou do tohoto mančaftu perfektní," liboval si Svoboda. „Pokud se nám je povede udržet, v což pevně věřím, tak myslím, že ten tým bude hodně dobrý."