2:5
(1:3, 1:1, 0:1)

O výhře Vítkovic rozhodly slepené góly

25.01.2008 / Jakub Mezlík

Už po minutě a půl prohrávali jihlavští junioři v pátečním domácím zápase proti Vítkovicím. Tentokrát je to však nepoložilo a brzy dokázali vyrovnat zásluhou dorostence Adama Zemana. Pak ale přišla osudná desátá minuta a dvě inkasované branky během jedenadvaceti sekund. Hosté již v dalším průběhu nedovolili Dukle dotáhnout se na rozdíl méně než dvou branek, a jihlavští mladíci si tak připisují další porážku, tentokrát 2:5.
25.01.2008 17:00, Extraliga juniorů - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Rosendorf, Cirhan, Vacek, Musil, Posmyk, Hájek, Kolda - Dzurik, Pometlo, Šaršok - Kuřítko M., Zeman, Kuřítko J. - Novák, Dvořák, Brabec - Komůrka
2

HC Vítkovice Ridera

Michalec - Slavík, Hartmann, Sedlák, Mlynář, Polášek, Hrubý - Bursík, Szturc, Šedivý - Noga, Strapáč, Kolařík - Hlinka, Vrána, Palát - Seidler, Chaloupka
5
Branky a nahrávky: 3. Zeman (Kuřítko J., Kuřítko M.), 39. Pometlo (Šaršok, Kolda) - 2. Palát (Vrána, Hlinka), 10. Kolařík (Mlynář, Strapáč), 10. Palát (Vrána, Hlinka), 34. Szturc (Šedivý, Bursík), 43. Šedivý (Slavík, Szturc). Rozhodčí: Ondřej - Fiala, Blažek. Vyloučení: 8:7, navíc Kolařík (VIT) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

Jihlavští trenéři opět výrazně využili výpomoc dorostenců, naopak se rozhodli posadit dva z nejzkušenějších, Vojtěcha Pekárka a Jakuba Komůrku. „Ti kluci dostali hodně šancí, ale nepřesvědčili nás. Měli ukázat, že jsou lepší, táhnout to mužstvo. Další věcí je to, že už příští rok hrát za juniory nemůžou, takže si raději ohrajeme mladší hráče do příští sezony. Když budou chtít hrát starší, musí zapnout a hrát líp," vysvětlil trenér Petr Buzek

Pouhou minutu a pětadvacet sekund čekali hosté na svoji první trefu. Ondřej Palát objel branku a přesně trefil skulinku mezi Navrátilem a pravou tyčí – 0:1. Jihlavští junioři se tentokrát nepoložili a nenechali hosty rozjet k debaklu. Hned za minutu dokázali využít přesilovku. Bratři Kuřítkové se sešli v jedné lajně a jejich sourozenecká spolupráce hned přinesla ovoce. Připravili kotouč pro Adama Zemana a mladý forvard protlačil kotouč do sítě – 1:1.

Důležitým momentem první dvacetiminutovky byla 10. minuta. Nejprve ujel jihlavské obraně Jan Kolařík, nic nedbal, že je faulován, a v pádu zasunul kotouč za zmateného Navrátila – 1:2. To ale nebylo vše. Hosté vyhráli buly, ihned se vrhli znovu do útoku a jedenadvacet sekund od předchozí trefy zvýšili svůj náskok. Přesnou přihrávku Vrány zužitkoval Ondřej Palát střelou do odkryté jihlavské klece – 1:3.

V prostřední části měli Jihlavané blízko k snížení náskoku soupeře. V polovině 25. minuty netrefil Ivo Novák odkrytou branku Michalce, v následné přesilovce Adam Pometlo nezakončil úspěšně sólový únik. A tak přišel trest. Tři minuty po polovině zápasu se zblízka prosadil Roman Szturc – 1:4. Dukle se povedlo ještě do přestávky zkorigovat výsledek, když se v přesilovce prosadil po pěkné kombinační akci Adam Pometlo – 2:4.

Na začátku třetí třetiny si hosté dokázali v přesilovce pojistit svůj náskok, když se z levého kruhu střelou švihem pěkně prosadil Ondřej Šedivý – 2:5. Od té doby již Vítkovičtí nepřipustili komplikace, drželi kotouč daleko od své branky a pohodlně kontrolovali své vedení až do konce zápasu.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Vítkovice): „Nastoupili jsme po dlouhé době v kompletní sestavě, ale ti hráči spolu dlouho nehráli a podle toho to na ledě vypadalo. Spokojen nejsem, měli jsme spoustu šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Také jsme zbytečně faulovali, a v oslabení se pak góly dávají těžko."

Petr Buzek (Jihlava): „Kluci tentokrát o trochu více bojovali, avšak chyběla tomu rychlost, takový šmrnc. Ale makali. Nemůžeme samozřejmě říct: bylo to jen 2:5, tak jsme spokojení. Trochu mě mrzí, že nemakali všichni, vždycky se najde pár jedinců, kterým se nechce a stahují to mužstvo dolů. Takhle to prostě nejde. Buď bude šlapat celý mančaft, nebo se dopředu nehneme."