9:2
(4:1, 2:0, 3:1)

Špatné výsledky neberou konce

26.01.2008 / Jakub Mezlík

I když se jihlavští junioři dostali na ledě Třince už po dvou minutách zásluhou Jaroslava Kuřítka do vedení, nedokázali jej příliš dlouho udržet. Domácí si do konce úvodní třetiny vypracovali tříbrankový náskok, který v průběhu zápasu úspěšně navyšovali až na konečných 9:2. Druhý úspěch Dukly zaznamenal v poslední dvacetiminutovce Ivo Novák.
26.01.2008 12:00, Extraliga juniorů - 40. kolo

HC Oceláři Třinec

Raszka - J. Toman, Kania, Špaček, Kaďorek, Marek, Říman, Hoďa, Rangl - Capcara, Hamrozi, M. Toman, Palička, Potoček, Böhm, Lucák, T. Martyčák, Mičulka, Samiec
9

HC Dukla Jihlava

Navrátil (13. Tábor) - Posmyk, Cirhan, Rosendorf, Pekárek, Kolda, Hájek - Brabec, Kuřítko, Novák, Pometlo, Komůrka, Dvořák, Vacek, Dzurik, Šaršok
2
Branky a nahrávky: 5. Capcara (Palička, Mičulka), 10. Kania (Špaček, Zeliska), 11. Zeliska (Hamrozi, Kaďorek), 13. Böhm (Toman J., Rangl), 24. Rangl (Pánik, Hoďa), 25. Hamrozi (Zeliska, Špaček), 42. Palička (Říman, Kaďorek), 47. Toman M. (Zeliska, Kania), 57. Capcara (Kaďorek, Mičulka) - 2. Kuřítko, 47. Novák (Šaršok, Dvořák). Rozhodčí: Krenželok - Barteček, Štěpán. Vyloučení: 7:9, navíc Zeliska 10 min. OT. + do konce utkání, Toman (oba TRI) 5 + do konce utkání - Rosendorf (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 82. Střely na branku: 47:24. Průběh utkání: 0:1, 8:1, 8:2, 9:2.

Průběh utkání

Jihlavští junioři už bojují pouze o čest. Po domácí prohře s Vítkovicemi dostali další příležitost v sobotu v Třinci. A v úvodu se zdálo, že by konečně nemuselo jít o jasný zápas, což potvrdil svými slovy i trenér Petr Svoboda: „Začátek vypadal velmi nadějně. Třinec si patrně myslel, že tam přijedeme odevzdaní, ale opak byl pravdou, kluci na ně trochu vlítli.“ A odměnou byl mladíkům Dukly první gól. Jaroslav Kuřítko z bezprostřední blízkosti překonal Raszku v třinecké bráně.

„Bohužel jsme pak dostali rychle čtyři góly a bylo vlastně po zápase,“ smutnil kouč. „A opět to bylo po individuálních chybách. Kluci neplní to, co po nich chceme, nejsou schopní si dát na to pozor. Pořád to opakují dokola, je to zamotaný kruh.“ Třinečtí už pak v pohodě navyšovali svůj náskok až do stavu 8:1, kdy jejich brankostroj na chvíli zastavil Ivo Novák gólem po střele z voleje. Oceláři poté ale přidali ještě jednu trefu a zvítězili pohodlně 9:2.

Jihlavským juniorům tentokrát chyběli mladíci z dorostu, kteří s nimi absolvovali páteční zápas. „Myslím si, že to bylo trochu znát. Mladá krev by nám trochu pomohla a ti kluci by to určitě trochu oživili,“ domníval se Svoboda. Šanci na nápravu debaklu dostanou junioři už v úterý, kdy na Horáckém zimním stadionu hostí stejného soupeře.