0:9
(0:4, 0:3, 0:2)

Junioři: Další jasná záležitost soupeře

01.02.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři nastoupili po delší době v sestavě s Jiřím Manem, ani jeho zkušenosti z 1. ligy však nedokázaly oživit jejich hru, a páteční domácí zápas se tak nesl ve stejném duchu jako většina letošních duelů. Už po první třetině prohrávali mladíci Dukly s Pantery z Havířova 0:4 a náskok hostů narůstal i nadále. Jihlava se nakonec musela smířit s dalším debaklem, tentokrát 0:9.
01.02.2008 17:00, Extraliga juniorů - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Vacek, Cirhan, Pekárek, Hájek, Hejl, Chaloupka - Kuřítko, Pometlo, Man - Dvořák, Novák, Brychta - Brabec, Dzurik, Šaršok - Matějka
0

AZ Heimstaden Havířov

Šimko (30. Strmeň) - Kudláček, Jindřich, Vydra, Urbánek, Zientek, Hruška, Kopel, Jurčík - Maruna, Říčka, Lukaštík - Haas M., Klimša, Haas R. - Majerek, Matysz, Bacul - Blucha, Vrobel, Kameník
9
Branky a nahrávky: 3. Hruška (Zientek), 7. Haas R. (Kudláček, Klimša), 14. Bacul (Haas M.), 18. Bacul, 30. Kudláček (Haas M., Bacul), 38. Klimša (Haas M.), 40. Lukaštík (Maruna), 49. Říčka (Maruna), 56. Bacul (Urbánek, Haas M.). Rozhodčí: Pešina - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 13:9, navíc Hájek (JIH) 10 min. OT - Majerek (HAV) 10 min. OT. Využití: 0:5. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 23:58. Průběh utkání: 0:9.

Průběh utkání

Už se pomalu stává nešťastnou tradicí, že jihlavští junioři nedokáží téměř vůbec vzdorovat svému soupeři. V pátek stačily havířovským Panterům ke vstřelení branky necelé tři minuty. První přesilovku zápasu využil přesnou střelou od modré do horního rohu Navrátilovy branky Antonín Hruška – 0:1. Sedmá minuta, druhá přesilovka, druhá trefa hostí. Tentokrát od modré pálil Kudláček, jeho ránu před brankou ještě tečoval Radim Haas a jihlavský gólman jen beznadějně lovil kotouč ze své sítě – 0:2.

Z další branky se radovali havířovští mladíci v 15. minutě, kdy zakončil perfektní souhru s Markem Haasem Lukáš Bacul – 0:3. Čtvrtá branka jako by dokumentovala současnou situaci domácích juniorů. Mezi třemi hráči se prosmýkl Lukáš Bacul a v pádu ještě stihl zakončit – 0:4. Bacul svým druhým gólem zesměšnil jihlavskou defenzivu, která už ale do konce třetiny neinkasovala.

Po první třetině už bylo o osudu zápasu rozhodnuto, po změně stran tak docházelo jen k navyšování skóre. Hosté se v prostřední části trefili třikrát. O branky Havířova se postarali Jan Kudláček, Jan Klimša a David Lukaštík – 0:7. Další vzruch zařídila potyčka mezi domácím Hájkem a Panterem Jindřichem a trestné střílení nařízené proti Dukle po faulu gólmana Navrátila. Tomáš Wrobel však nabídnutou šanci nevyužil. Blafák do forhendu provedl až příliš laxně a jihlavský brankář jej pravým betonem vychytal.

Poslední třetina se hrála již pouze z povinnosti, na hostujících hráčích bylo znát, že si hru užívají a doslova si s jihlavskými mladíky pohrávali. Nemusela je mrzet ani tyč Roberta Říčky ze 44. minuty, tentýž hráč si totiž spravil chuť o pět minut později, kdy využil přesilovku a upravil už na 0:8. V 56. minutě ještě Lukáš Bacul zakončil souhru hostí a zároveň završil svůj hattrick - 0:9. Desátou branku již hosté nevstřelili, přesto odjížděli z Jihlavy hodně spokojeni.

Ohlasy trenérů

Tomáš Potěšil (Havířov): „Ze zápasu mám velice dobrý pocit. Když jsme sem jeli, dobře jsme věděli, že je Jihlava poslední, ale žádný mančaft se neporazí sám a chce se poprat o výsledek. Nakonec díky čtyřem gólům v první třetině jsme měli utkání pevně v rukou. Klukům se dařilo dávat branky, dotáhli jsme zápas do vítězného konce 9:0, a já můžu být jen spokojený."

Petr Svoboda (Jihlava): „Bylo rozhodnuto už po první třetině. Bohužel kluci nechcou, nemají zájem. Oni ani nemají snahu se zlepšovat nebo se něco přiučit, je to bez boje, bez zápalu. Bohužel máme takovéto složení, a teď už se s tím moc dělat nedá. My jsme se snažili kolikrát kluky k něčemu motivovat, ale ani ty tréninky nestojí za nic. Ti kluci nechcou a už to vzdali. My, trenéři, kdybychom se stavěli na střídačce na hlavu, tak to nepomůže."