2:8
(0:3, 1:2, 1:3)

Junioři opět neplnili pokyny trenérů

15.02.2008 / Jakub Mezlík

Ani téměř čtrnáctidenní přestávka nepomohla jihlavským juniorům ke zlepšeným výkonům. V pátek vpodvečer si přijeli na Horácký zimní stadion pro body hokejisté Olomouce. O svém vítězství rozhodli již v první třetině, kdy využili jihlavské nedisciplinovanosti a třikrát se prosadili v přesilových hrách. Jihlavští zaostávali za svým soupeřem celý zápas a nakonec Hanákům podlehli 2:8. O domácí branky se postarali Adam Pometlo a Ivo Novák.
15.02.2008 17:00, Extraliga juniorů - 43. kolo

HC Dukla Jihlava

Tábor - Vacek, Cirhan, Posmyk, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Kolda - Dzurik, Pometlo, Šaršok - Malec, Novák, Dvořák - Kuřítko, Komůrka, Brabec - Kotlík
2

HC Olomouc

Slovák - Koktan, Janáček, Ustrnul, Trojan, Jurdič T., Musil, Jedlička, Ryšánek - Vrdlovec, Luňák, Menšík - Frieb, Skácel, Coufal - Sršeň, Mališka, Venkrbec - Dostál, Jurdič J., Pánek
8
Branky a nahrávky: 26. Pometlo, 58. Novák - 4. Trojan (Frieb), 15. Mališka (Jurdič T.), 19. Coufal (Frieb), 22. Sršeň, 39. Sršeň (Venkrbec), 44. Pánek (Dostál), 47. Musil (Venkrbec, Jurdič T.), 60. Vrdlovec (Coufal). Rozhodčí: Blecha - Svoboda, Fiala. Vyloučení: 11:6, navíc Luňák (OLO) 10 min. OT. Využití: 0:5. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 17:48. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:7, 2:7, 2:8.

Průběh utkání

Schéma juniorských zápasů se nemění. Jihlavští mladíci většinou velice brzy inkasují, a nejinak tomu bylo tentokrát. Přesně tři minuty a tři vteřiny trvalo čekání na gól v souboji s Olomoucí. V přesilovce se napřáhl na modré čáře Tomáš Trojan a jeho tvrdá bomba skončila až v brance Dukly, kterou tentokrát hájil Tábor – 0:1. V podobném duchu se nesla celá první třetina. Domácí byli často vylučovaní, Mora v přesilovkách trestala.

Druhý gól ovšem jihlavští hokejisté svému soupeři notně ulehčili. Pavlu Mališkovi stačilo přihrát zpoza branky, domácí bek Vojtěch Pekárek si kotouč srazil do vlastní sítě – 0:2. O čtyři minuty později, v 18. minutě zápasu se po přihrávce Aleše Frieba trefil Viktor Coufal a stanovil tak konečný gólový účet po první třetině. Domácí se k ohrožení Slovákovy klece prakticky nedostali.

Také začátek druhé dvacetiminutovky nepřinesl výrazně jiný obraz hry. Po minutě a padesáti čtyřech sekundách se za záda Tábora trefil spíše než povedenou střelou bekhendovým nahozením z nouze Tomáš Sršeň – 0:4. Ve 26. minutě se konečně dočkala také Dukla, v oslabení ujel Adam Pometlo a prostřelil olomouckého brankáře mezi nohy – 1:4.

Jestliže olomoucký forvard s dvacítkou na zádech Tomáš Sršeň načal střelecký účet prostřední části, bylo na něm, aby jej i zakončil. Minutu a čtvrt před koncem se mu to opravdu povedlo. Dorážkou zblízka do odkryté branky vstřelil už pátý gól Hanáků – 1:5.

Ve třetí třetině hosté nadále pohodlně navyšovali svůj náskok. Nejprve se ve 44. minutě trefil střelou z otočky z mezikruží Jiří Pánek, o tři minuty později přidal další zásah, tentokrát z pravého kruhu Pavel Musil – 1:7. Diváci na Horáckém zimním stadionu se ještě dočkali dvou branek v závěru, každé do jedné sítě. Nejprve se trefil domácí Novák, v poslední minutě upravil na konečných 2:8 Daniel Vrdlovec. Mora si tak dokráčela pro pohodlné vítězství a důležité tři body, Dukla opět pouze přidala na své konto další vysokou porážku.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (Olomouc): „Jsme spokojeni se třemi body, ale nemyslím si, že by Jihlava hrála až zas tak špatně. Výsledek může hovořit, že to bylo jednoznačné, ale nebylo. Náladu mi kazí akorát zranění Tomáše Sršně, má něco s klíční kostí a nevypadá to dobře. Já teď juniorce vypomáhám, protože došlo k trenérským rošádám co se mládeže týče, takže teď do konce základní části budu na střídačce já a Luděk Konopčík."

Petr Buzek (Jihlava): „Je mi z toho úzko. Čtrnáct dní jsme v pauze trénovali situace jako jeden na jednoho, dva na jednoho, ale jdeme do utkání a je to všechno zase úplně naopak. Děláme pořád ty stejné chyby, jsme nedůslední, dostáváme stejné góly. Je to beznaděj. My jim něco říkáme a v utkání je to zase úplně jinak. Nerad se na to až koukám na té střídačce. Bohužel ty naše častá vyloučení pramení z toho, že nestíháme, nestačíme soupeřům fyzicky, a potom faulujeme, hákujeme, podrážíme. A když pak máme dvanáct vyloučených hráčů za utkání, nemůžeme vyhrát. Kluci neodvádí to, co bysme po nich chtěli. I když na to nemají technicky, tak pořád můžou se snažit, bruslit, srážet se a nechat tam srdíčko. Bohužel ho tam nenechají a já jsem z toho rozčarovaný a naštvaný na ně."