3:2
(0:1, 1:0, 2:1)

Výhra po osmnácti porážkách!

23.02.2008 / Jakub Mezlík

V posledním zápase základní části dokázali junioři, co už mnozí považovali za nemožné. S předposledním Znojmem vydřeli na domácím ledě výhru 3:2. Hosté se dostali v závěru úvodní dvacetiminutovky do vedení, po změně stran srovnal Tomáš Dzurik a ve třetí třetině přidal vedoucí gól Jaroslav Šaršok. Orli se nevzdali a vyrovnali, tři a půl minuty před koncem ovšem rozhodl o vítězství Dukly v přesilovce pět na tři Jaroslav Kuřítko.
23.02.2008 12:00, Extraliga juniorů - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Posmyk, Rosendorf, Pekárek, Hájek, Vacek, Kolda - Kotlík, Pometlo, Dzurik - Brabec,Novák, Dvořák - Kuřítko, Komůrka, Šaršok
3

HC LERAM Orli Znojmo

Müller - Stehlík, Vejvoda, Geryk, Šindelář - Alexa, Duba, Lattner - Maštera, Barák, Ferenčík - Koblížek, Lengál, Kovalský - Lechner
2
Branky a nahrávky: 26. Dzurik (Rosendorf), 42. Šaršok (Komůrka), 57. Kuřítko (Dzurik, Komůrka) - 20. Ferenčík, 51. Lattner (Duba). Rozhodčí: Němec - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:12, navíc Lattner (ZNO) 10 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 30:37. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Jihlavští junioři nastoupili proti předposlednímu týmu extraligové tabulky s odhodláním pokusit se po dlouhé době vybojovat body. Už v polovině 3. minuty byli velice blízko ke vstřelení úvodní branky, ovšem Lukáš Vacek nastřelil pouze tyč. Podobně si vedl také Ondřej Posmyk při přesilovce pět na tři o dvě minuty později. Znojemští hrozili jen sporadicky. V 8. minutě zamířila Kovalského střela z první ze vzduchu těsně vedle jihlavské branky.

Druhá polovina první dvacetiminutovky už příliš vzruchu nenabídla, hra upadla do průměru a zdálo se, že do kabin půjdou oba týmy bez vstřeleného gólu. Necelou půl minutu před koncem ovšem bezbrankový stav odmítl Orel Stanislav Ferenčík, který si najel mezi kruhy, zmocnil se kotouče a prudkou střelou švihem nedal Navrátilovi šanci – 0:1.

Druhá třetina nepřinesla příliš zajímavý hokej, opět se diváci na Horáckém zimním stadionu dočkali pouze jedné branky. Ke spokojenosti domácího celku do sítě Müllera. V polovině 26. minuty si s kotoučem najel mezi kruhy Tomáš Dzurik a propálil pod rukou znojemského gólmana – 1:1. Největší šanci Orlů ve druhé části nedokázal zužitkovat ve 35. minutě Alexa, který si neporadil s ležícím Navrátilem.

Na začátku třetí dvacetiminutovky se domácí dokázali díky Jaroslavu Šaršokovi dostat brzy do vedení. Jihlavský forvard po Komůrkově vyhraném buly trefil skulinku nad ramenem Müllera – 2:1. Pak ovšem začala znojemská honba za vyrovnáním, která slavila úspěch v polovině 51. minuty, kdy se trefil Jan Lattner nad beton jihlavského brankáře – 2:2.

Znojemští junioři poté ovšem doplatili na přílišnou tvrdost a některé sporné výroky rozhodčích, a nechali tak vyniknout soupeře. Tři a půl minuty před koncem v přesilovce pět na tři předvedli jihlavští překrásnou kombinaci na jeden dotek a zakončující Jaroslav Kuřítko už měl ke vstřelení puku do prázdné branky jednoduchou pozici – 3:2. Dukla už své těsné vedení uhájila, Orlům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Roman Kaňkovský (Znojmo): „Utkání bylo odrazem postavení týmů v tabulce. Odpovídal tomu výkon obou mužstev, myslím si, že utkání bylo na pohled velice tragické. Někdy se stane, že zápas rozhodčí nezvládne, bohužel se to stalo dnes. Ale myslím si, že to nezvládl na obě strany, a nepískal dobře."

Petr Buzek (Jihlava): „Je super, že jsme vyhráli alespoň poslední utkání v základní části. Je vidět, že to taky jde, i když Znojmo je také oslabené a nemá nejlepší mančaft. Opět bylo v naší hře ale hodně chyb, které se nám pořád ukazují a které chceme pilovat. Určitě kluci chtěli a bojovali, za to jim chci poděkovat. Samozřejmě se hraje jinak za stavu 1:1 nebo když prohráváme 0:5. Je dobře, že jsme to dotáhli do vítězného konce."