10:3
(3:0, 5:1, 2:2)

21.12.2003 / Doudy

21.12.2003, Junioři - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík - Chalupa, Kolafa, Punčochář, Rosendorfský, Zigmund, Urban, Hurda, Dvořák - Krča, rezek, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana, Hrbatý, Šána, Volf
10

Karviná

3
Branky Dukly: Havel 3, Lazorišák 2, Šána, Krča, Hrbatý, Tichý, Zigmund

Průběh utkání

Jak už bývá pro hráče Dukly na domácím ledě dobrým zvykem, uvedli se hned z kraje zápasu rychlým gólem. V přesilové hře našel Kolafa svým pasem volného Šánu a ten poprvé rozvlnil síť za hostujícím Šafránkem, 1:0. Ještě před koncem 10. minuty se dnes poprvé prosadila elitní lajna domácího mužstva. Havel parádně zavezl kotouč do soupeřovy třetiny a ještě parádnějším pasem vybídl ke skórování Lazorišáka, pro kterého již nebyl problém zasunout kotouč do opuštěné soupeřovy branky, 2:0. Hosté se dostali k jediné šanci po zaváhání Volfa, ale střela z hole Fikáčka byla spíše jen propagační. Gólový účet třetiny zakončili domácí po tom, co se kotouč odrazil před brankáře hostí, kde si na něj počkal Havel a nekompromisním golfákem ze dvou metrů do vinglu zvýšil na 3:0.

Do druhé části hry vstoupili domácí poněkud nedisciplinovaně a již ve 22. minutě se na trestné lavici tlačili hned dva jihlavští hráči Tichý s Havlem. Ve třech si však Dukla vytvořila paradoxně větší tlak než hosté, ale smolař dnešního utkání Dolana nedokázal přetavit v gól ani jednu ze svých tří brankových příležitostí. Osvědčilo se teda staré známe nedáš dostaneš. Karviná se dostala do přečíslení dvou na jednoho, Zbořil vybídl ke skórování Fikáčka a ten nezaváhal, 3:1. Jihlava však nenechala hosty na odpověď dlouho čekat. Krča vybruslil zpoza branky, počkal si na pohyb gólman hostí Šafránka a pokořil jej střelou k pravé tyči, 4:1. Ve 27. minutě utkání vyvinula na hosty obrovský tlak druhá formace Dukly, gólu se však ještě v téže minutě dočkala formace třetí po tom, co Šána našel střílenou nahrávkou volného Hrbatého a s jeho perfektní střelou od břevna nemohl hostující brankář cokoliv dělat, 5:1. Přesto, že hráli domácí v oslabení, ujel hostující obraně Havel, byl však podtržen a hlavní sudí nařídil trestné střílení. K němu se postavil sám faulovaný, ale jeho kličku Šafránek vychytal. Ještě v témže oslabení však vybojoval v útočném pásmu kotouč Tichý a střelou po ledě mezi chrániče karvinského gólmana zvyšoval již na 6:1. Na začátku 35. minuty našel zpoza vlastní brány Havel na červené našlápnutého Lazorišáka a ten své sólo zakončil blafákem a následným zakončením mezi betony Šafránka, 7:1. O minutu později se dostali ke své šanci i hosté, Opasil poslal do brejku Vrbu, ale jeho střelu vykopl Kotlík pravým betonem. Do konce prostřední dvacetiminutovky se ještě stihl prosadit Havel, který se proháčkoval až před branku hostí a svůj výpad zakončil střelou zápěstím k pravé tyči, 8:1.

Hned v úvodu poslední třetiny udělal chybu jihlavský Urban, hostující Král se natlačil před něj a pod padajícím Kotlíkem dostal kotouč do branky, 8:2. Poté předvedli pěknou souhru Volf s Hrbatým, ale zakončení prvně jmenovaného Šafránek vystihl. Hosté však trpěli čekali na své brejky a do jednoho takového se dostal po pasu Škody Opasil, nájezd zakončil úspěšným blafákem mezi Kotlíkovi chrániče, 8:3. Ve 52. minutě však začali střílet opět domácí, Dolana našel žabičkou Havla a ten jeho přihrávku usměrnil do Šafránkovy sítě, 9:3. Plnou desítku gólů v síti hostí završil 16 vteřin před poslení sirénou Zigmund, který tvrdou střelou od kruhů dal výsledku konečnou podobu, 10:3.