11:3
(5:1, 3:1, 3:1)

11.01.2004 / Doudy

11.01.2004, Junioři - 28. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (41. Svoboda) - Chalupa, Kolafa, Rosendorfský, Hurda, Šlapal, Zigmund, Dvořák - Polák, Rezek, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Volf, Šána, Hrbatý - Cína, Krča, Florus
11

HC Orlová

3
Branky Dukly: Havel 4, Tichý 3, Lazorišák, Polák, Šána, Zigmund

Průběh utkání

Jak už bývá jihlavským dobrým zvykem, nenechali domácí příznivce na tribunách na první gól dlouho čekat. Již ve 2. minutě hrála mladá Dukla přesilovou hru, Havel oklamal obránce soupeře, nabruslil si na bod pro vhazování a razantní střelou k levé tyčce nedal hostujícímu Maslonkovi žádnou šanci, 1:0. O chvíli později neuspěl tváří v tvář brankáři Orlové Lazorišák, který sice provedl podařený blafák do bekhendu, na který ovšem Maslonka reagoval ještě podařenějším zákrokem příložníkem. Skóre se tak znovu měnilo až na sklonku 11. minuty, kdy Tichý nejprve poslal pas na útočnou modrou Kolafovi, ten na sebe navázal protihráče, kotouč vrátil prvně jmenovanému a ten střelou do pravého horního růžku zvyšoval na 2:0. Hned v dalším střídání našel svou přihrávkou Lazorišák před brankou hostí Havla, ten mu zadovkou kotouč vrátil a jeho střela po ledě k pravé tyči se ujala, 3:0. V minutě 15 však odpovědili gólofou trefou také hosté. Šanci Moravce sice ještě Řehoř dokázal skluzem vyřešit, kotouč se však zapletl mezi brusle domácí obraně a podivnou cestou se dostal za brankovou čáru, 3:1. Tento zásah Orlové však Dukla bleskově potrestala, střelu Poláka dorážel za záda gólmana Tichý, 4:1. Domácí kapitán byl i na začátku další gólové akce. Ladnou kličkou se dostal za obránce Orlové, jeho pokus Maslonka vyrazil jen k Rezkovi, který ještě vylepšil pozici pro Poláka, který dopravil kotouč neomylně do sítě hostí, 5:1.

Na začátku další dvacetiminutovky se podařilo Dolanovi vypíchnout karvinskému obránci puk, najížděl sám na gólmana hostí, jeho střela mezi chrániče se však neujala. Následně se však Šána uvolnil za brankou hostí, elegantně vybruslil a nezištně zakončil akci střelou mezi Maslonkovi betony, 6:1. Po kombinaci Havla s Lazorišákem mohl na začátku 27. minuty přidat další branku Dolana, po pěkné kličce však nastřelil pouze tyč hostující klece. Těsně před vypršením trestu Orlové se Rezek na modré držel hesla „když nevíš, co s pukem, vystřel,“ poslal kotouč na brankaře hostí a ten za záda Maslonky dopravil Tichý, 7:1. V probíhající 29. minutě Chalupa špatně zachytil vyhození soupeře, sám na Řehoře najíždel Moroň, chybující jihlavský obránce jej však zastavil nedovoleným zákrokem a tak hlavní sudí nařídil trestné střílení. Moroň se v něm pokusil o blafák do bekhendu, který však Řehoř vystihl a překazil mu ho holí. Chvíli nato však dala domácí obrana Moroňovi příliš prostoru, ten před domácím brankařem poslal kotouč lépe postavenému Peterkovi, který jej bez problémů dopravil do opuštěné jihlavské klece, 7:2. V začínající 36. minutě přihrál v útočném pásmu puk Dolana Havlovi, ten napřáhl a kotouč umístil přesně do víka hostující branky, 8:2.

Do závěrečné třetiny nastoupila Dukla s několika změnami v sestavě. Trenéři Milan Havel s Daliborem Skálou nechali odpočívat duo Kolafa, Rezek, do branky se místo Řehoře postavil Svoboda, který se prezentoval několika dobrými zásahy a kapituloval až několik sekund před závěrečnou sirénou. V probíhající 46. minutě se nepovedená Dolanova nahrávka dostala šťastně k Zigmundovi, který nezaváhal a tvrdou ranou golfem přiblížil domácí k desátému vstřelenému gólu, 9:2. Desítka přišla poté, co Lazorišák zavezl kotouč do orlovského pásma, našel před Maslonkou volného Havla, který akci s přehledem zakončil mezi betony brankaře hostí, 10:2. V minutě 56 se ihned po vhazování dostal ke střele Dolana, s jeho pokusem si orlovský gólman ještě poradil, na dorážku Havla byl však již krátký, 11:2. O své čisté konto přišel 11 sekund před koncem utkání i jihlavský Svoboda, když se po střele Bogoly nestačil zorientovat a kotouč dorazil za jeho záda Glezgo, 11:3.