3:1
(0:0, 2:0, 1:1)

25.01.2004 / Doudy

25.01.2004, Junioři - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Kotlík - Chalupa, Kolafa, Rosendorfský, Hurda, Kvasnička, Zigmund - Polák, Rezek, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Volf, Šána, Hrbatý - Krča, Vlk
3

HK Kroměříž

1
Branky Dukly: Rezek, Havel, Zigmund

Průběh utkání

Dobývání kroměřížské klece nastartoval hned ve 2. minutě faul na pronikajícího Havla. V následné přesilovce si právě Havlova formace vytvořila několik dobrých gólových příležitostí, na místě byl však buďto pozorný Petřík, nebo chyběl domácím hráčům větší klid v koncovce. V podobném duchu jako úvodní přesilová hra Dukly probíhal i celý zbytek první třetiny, hosté hráli tvrdě a důrazně, kotouče z jihlavských hokejek končili pouze na bezchybném strážci kroměřížské branky. Překvapivě se tak po první části hry rozcházela obě mužstva za bezbrankového stavu.

Poprvé se domácím podařilo prostřelit Petříka až v probíhající 27. minutě zásluhou Lazorišáka. Ten ujel obraně hostí po levém křídle, napřáhl, ale kotouč z jeho hole se otřel pouze o brankovou konstrukci. Na úvodní trefu do černého si tak museli domácí příznivci počkat ještě dvě minuty. Polák objel branku, našel před ní volného Rezka, který nezaváhal a umístil kotouč přesně pod horní tyčku kroměřížské branky, 1:0. Chvíli nato mohl rozvlnit síť podruhé i Havel, jeho bombu však hostující brankář lapil do své rukavice. Domácí tahoun se však svého úspěšného zásahu přece jen dočkal a to v 37. minutě. Dolana mu poslal křižnou přihrávku, kterou Havel umístil z těžkého úhlu nekompromisní ránou do šibenice, 2:0. Poté se dostal do ojedinělé šance hostí Škorec, puk z jeho hole však vykopl Kotlík levým betonem. Po nádherné spolupráci s Rosendorfským a Dolanou mohl ještě před koncem 2. třetiny zvýšit rozdíl ve skóre Lazorišák, ze svého brejku však nastřelil pouze pravou tyč Petříkovy branky.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté. Po chybě v domácí rozehrávce se dostal do šance kroměřížský Švajda, jeho nenápadná střela se však pouze otřela o konstrukci domácí branky. Ve 46. minutě dostala Dukla výhodu přesilové hry, po kombinaci v útočném pásmu se dostal kotouč na modrou k Zigmundovi, ten napřáhl a po ledě poslal puk přesně k Petříkově levé tyčce, 3:0. Výhodu jednoho muže v poli dostali posléze i hosté, kteří si v ní počínali stejně obratně. Nejprve nastřelil Švajda tyč Kotlíkovy branky, poté se však kotouč dostal zpět před domácí svatyni, ujal se ho Stískal a zkušeně rozvlnil síť za zády domácího brankaře, 3:1. Kroměříž mohla přidat posléze ještě další úspěšný zásah, Kučerovu střelu však Kotlík zneškodnil efektivním semaforem. Do závěrečné sirény se skóre již neměnilo, mladíci Dukly si tak na svůj účet přidali další dva body.