7:3
(3:0, 1:2, 3:1)

13.02.2004 / Doudy

13.02.2004, Junioři - 36. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Chalupa, Kolafa, Rosendorfský, Punčochář, Pekárek, Zigmund, Kvasnička - Polák, Rezek, Tichý - Volf, Havel, Dolana - Hrbatý, Krča, Kaňkovský - Florus, Šána, Cína
7

HK Nový Jičín

3
Branky Dukly: Dolana 2, Zigmund 2, Tichý, Rezek, Rosendorfský

Průběh utkání

Lepší začátek si snad domácí ani nemohli přát. Hned ve 22. vteřině utkání napřáhl na modré Kolafa, jeho střela se sice mezi tyče nevešla, ale po odrazu od zadního hrazení zpět před branku ji do prázdné klece usměrnil domácí kapitán Tichý, 1:0. Po rychle vstřeleném gólu domácí neusnuli na vavřínech, naopak si Tichý a Dolana vytvořili slibné šance, ve kterých však proti Urbánkovi neuspěli. Srovnat stav mohli hosté po chybě Zigmunda ze 7. minuty poté, co namazal rozjetému Kabeláčovi, jemuž ale sólo překazil Řehoř svou brankařskou holí. Byli to tedy opět domácí, kdo se radoval z další trefy do černého. Rezek se zmocnil kotouče, prohodil si obránce soupeře a golfovým úderem nedal brankaři hostí šanci, 2:0. Jeho počínání napodobil o několik střídání později domácí Rosendorfský, jen zakončení zvolil jiné, ovšem se stejným výsledkem. Střelou švihem z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť za zády Urbánka potřetí, 3:0. A protože úvodní dvacetiminutovka nenabídla do svého naplnění nic zajímavějšího než Havlovu tyč z 15. minuty, odcházeli po první siréně do kabin spokojenější domácí.

Druhou třetinu otevřeli nadějnou útočnou akcí hosté, ale jejich snažení se úspěšně postavil Řehoř. Ve 23. minutě se však ke střele dostal Soukup, jeho šanci zvládl domácí gólman ještě zneškodnit, ale na dorážku Vaculína byl již krátký, 3:1. Snížit mohl po chybné rozehrávce Kaňkovského i Mičulka, ale tváří v tvář proti Řehořovi neuspěl. Blíže ke skórování měl na sklonku 25. minuty na druhé straně Rezek, kotouč z jeho hole však orazítkoval po přihrávce Poláka pouze tyč. V minutě 35 vymyslel a také realizoval nádhernou kolmou přihrávku Zigmund, na modré našel našlápnutého Dolanu, který své sólo zakončil střelou mezi chrániče Urbánka, 4:1. Chvíli poté se povedlo hostům korigovat zásluhou Fraise, který po přihrávce od Soukupa poslal kotouč do protipohybu Řehoře a rozvlnil síť v domácí brance, 4:2.

Stejně jako do třetiny druhé i do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili aktivněji hosté, hned ve 41. minutě vyprášil po brejku Kabeláč Řehořovi betony. Střelecké štěstí se ale přiklonilo na stranu domácích. Volf poslal kotouč z vhazování na modrou Zigmundovi, jehož lehce tečovaná střela doplachtila až za záda Urbánka, 5:2. Hosté bleskově odpověděli, jejich branka však nemohla být kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti uznána. Regulérního gólu se tak dočkali ve 47. minuti, kdy se po buly utvořila skrumáž před Řehořem, ve které se nejlépe orientoval Frais a poslal kotouč do klece domácích, 5:3. Ještě více mohl hosty přiblížit remíze Pacacký, jeho sólo ale dokázal Řehoř zneškodnit. V momentě, kdy tlak hostí sílil, se dokázal prosadit Havel, který sice ve svém nájezdu neuspěl, jeho rozdělanou práci dokončil dojíždějící Zigmund, který procpal puk pod ležícím Urbánkem do branky hostí, 6:3. Definitivu dal výsledku v 57. minutě po přihrávce Havla Dolana, který podtrhl střeleckou listinu utkání elegantním blafákem a následnou střelou bekhendem, která mířila přesně pod horní tyč Urbánkovi branky a znamenala výhru domácích 7:3.