2:4
(1:1, 0:1, 1:2)

Jihlavští junioři doma na Boleslav nestačili

06.03.2008 / Jakub Mezlík

I když se jihlavští junioři dostali ve čtvrtečním domácím utkání proti Mladé Boleslavi ve 4. minutě do vedení zásluhou Jaroslava Kuřítka, hostům se do poloviny zápasu povedlo strhnout vedení na svoji stranu a v nepříliš zajímavém zápase doputovat pro vítězství, které potvrdili dalšími dvěma trefami v posledních pěti minutách. Mladíci Dukly sice ještě snížili brankou Tomáše Dzurika, ale svojí prohrou 2:4 ztratili i teoretickou šanci dostat se na předposlední místo v letošním extraligovém ročníku.
06.03.2008 17:00, Extraliga juniorů - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Posmyk, Rosendorf, Musil, Vacek, Cirhan, Chaloupka, Pekárek, Kolda - Dzurik, Pometlo, Kotlík - Brabec, Novák, Dvořák - Kuřítko, Zeman, Malec - Polcar, Šaršok
2

BK Mladá Boleslav

Hrubý - Bílek, Jaroměřský, Strnad, Malý, Maršík - Rod, Chochola, Havlíček - Janček, Loskot, Chamrád - Krejčík, Protasenja, Tondr - Bříška, Jáchym
4
Branky a nahrávky: 4. Kuřítko (Musil), 58. Dzurik (Pometlo) - 15. Bříška, 30. Protasenja (Malý), 56. Havlíček, 57. Chamrád (Loskot). Rozhodčí: Polák - Held, Hudáček. Vyloučení: 7:6, navíc Rod (MBL) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 110. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

Tempo první třetiny naprosto odpovídalo duelu play-out. Obě mužstva nepředváděla nijak líbivý hokej, hra byla pomalá a šancí bylo jako šafránu. Přeci jen se hrstka diváků na Horáckém zimním stadionu dočkala dvou přesných zásahů. Ve 4. minutě poslal domácí juniorku do vedení Jaroslav Kuřítko, který utnul mladoboleslavský tlak, ujel po levé straně v oslabení a střelou švihem propálil Martina Hrubého – 1:0. Také hosté se mohli radovat z jedné vstřelené branky. V polovině 15. minuty si mezi kruhy nabruslil Kamil Bříška a jeho pokus skončil v jihlavské síti – 1:1.

Ani druhá dvacetiminutovka nepřinesla oživení, ospalý projev obou celků pokračoval. V osmadvacáté minutě se do vyložené šance dostali Mladoboleslavští. Ivan Strnad v dvojici s Lukášem Havlíčkem ujížděli úplně sami na jihlavského gólmana Navrátila. Dvakrát si vyměnili kotouč a před Havlíčkem zívala odkrytá branka. Jeho zakončení ovšem na brankové čáře dokázal zázračně na poslední chvíli vytěsnit koncem hole.

Za necelé dvě minuty už hosté nedůslednost domácí obrany potrestali. Akci dva na jednoho zakončil individuálně Anatolij Protasenja a poslal hosty do vedení – 1:2. Minutu před koncem druhé části mohli mladoboleslavští junioři svůj náskok navýšit, aktivní Havlíček ovšem nedokázal opět usměrnit kotouč do odkryté jihlavské branky.

Domácí v poslední třetině sice stáhli hru na tři pětky, ovšem hosté si pozorně hlídali svoji modrou čáru a tu a tam vyrazili do brejku. Ve 43. minutě měli boleslavští junioři velkou šanci ve své přesilovce, ale Lukáš Tondr trefil z levého kruhu pouze tyč Navrátilovy branky. I v dalších minutách měl více práce jihlavský gólman než jeho protějšek. V 56. minutě si však za svoje záda nešťastně srazil nahození Lukáše Havlíčka z nulového úhlu – 1:3.

Za další minutu a třináct sekund přidal čtvrtý zásah hostů Aleš Chamrád – 1:4. Že se poslední pětiminutovka brankově vyvedla, potrhl svojí trefou z 58. minuty Tomáš Dzurik, který úspěšně zakončil akci dva na jednoho ve spolupráci s Pometlem – 2:4. Hosté již dvoubrankové vedení udrželi a zaslouženě si odvážejí všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Luděk Bukač ml. (Mladá Boleslav): „My jsme dobře věděli, že Jihlava se ke konci sezony zvedla, že odehrála slušné výsledky, ale ať jsme říkali, co jsme říkali, naši borci zápas podcenili. Po první třetině jsme museli udělat vítr v kabině, naše hra se potom trochu zvedla, ve druhé části jsme se trochu uklidnili, věděli jsme, že pokud budeme trpěliví a budeme čekat, góly dáme. Ale ta úroveň hokeje dnes byla z obou stran špatná."

Petr Buzek (Jihlava): „Byl to upracovaný zápas z obou stran. Opět bylo vidět, že kluci chtěli. Možná ale chtěli tak moc, že dělali mnoho chyb, hra neměla spád, myšlenku, ale nemůžem klukům vytknout, že by se na to vykašlali. Myslím, že do toho dali maximum. Bylo to takové škaredé utkání, co stojí hodně sil, bohužel soupeř dal o dvě branky více než my."