6:4
(0:2, 2:0, 4:2)

Junioři potřetí v řadě porazili Znojmo

08.03.2008 / Jakub Mezlík

Potřetí během čtrnácti dnů se utkali dva tabulkově nejhorší týmy extraligy juniorů Jihlava a Znojmo. A také v sobotu uspěli na domácím ledě junioři Dukly, když o svém vítězství 6:4 rozhodli v poslední třetině, kterou vyhráli 4:2. Kuriózní moment celého zápasu přinesla 60. minuta, v níž se hosté pokoušeli v power-play vyrovnat, namísto toho inkasovali branku z hole domácího brankáře Václava Tábora.
08.03.2008 12:00, Extraliga juniorů - 51. kolo

HC Dukla Jihlava

Tábor - Posmyk, Rosendorf, Musil, Vacek, Pekárek, Kolda, Cirhan, Chaloupka - Dzurik, Pometlo, Kotlík - Brabec, Novák, Dvořák - Kuřítko, Polcar, Man - Pěška, Brychta
6

HC LERAM Orli Znojmo

Müller - Geryk, Šindelář, Stehlík, Vejvoda - Alexa, Duba, Lattner - Barák, Ferenčík, Kovalský - Lengál, Maštera, Koblížek
4
Branky a nahrávky: 24. Pěška (Musil, Novák), 28. Kotlík (Pekárek), 48. Dzurik (Man, Vacek), 51. Kuřítko (Polcar, Cirhan), 53. Kotlík (Vacek, Musil), 60. Tábor - 10. Vejvoda, 13. Ferenčík (Barák), 48. Lengál, 51. Lattner (Duba). Rozhodčí: Hejduk - Ryšavý V., Ryšavý A. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:4, 6:4.

Průběh utkání

Začátek utkání nabral více než patnáctiminutovou ztrátu, protože se k zápasu nedostavila původně plánovaná trojice rozhodčích. A tak musel přijít záskok v podobě Oldřicha Hejduka jako hlavního a dvojice bratrů Ryšavých na čarách. A jako by si toto trio nechtělo připouštět komplikace, první třetina proběhla ve velmi rychlém tempu pouze s jediným vyloučeným hráčem.

K vidění byly ale také dvě branky. V obou případech byli přesnými střelci Orli. V polovině desáté minuty překonal na dvakrát jihlavského gólmana Tábora Jan Vejvoda. Podruhé měl kotouč na dlouhou hůl, tak do něj pouze plácl, přesto byl jeho pokus úspěšný – 0:1. Za další tři minuty zvedali hosté ruce nad hlavy znovu. Nahození Stanislava Ferenčíka propadlo Táborovi nešťastně mezi betony – 0:2.

Ve druhé části se povedlo Dukle srovnat krok i skóre. Na začátku čtyřiadvacáté minuty připravila první branku domácích nejmladší dvojice v týmu, čtrnáctiletý David Musil a o rok starší Ondřej Pěška. Musilovu střelu vyrazil Müller před sebe, kde stál dobře postavený Ondřej Pěška a jeho bekhendové plácnutí do puku skončilo gólem – 1:2.

Za čtyři a půl minuty se přesnou střelou z pravého kruhu pod víko znojemské branky prezentoval Dan Kotlík a zařídil vyrovnání – 2:2. Dukla měla v té době podstatně více ze hry, ovšem další gól již domácí ze svého tlaku nevytěžili, a tak hra upadla v druhé polovině prostřední dvacetiminutovky do podprůměru.

Ve třetí třetině se absolutně změnilo tempo hry, začal se hrát pohledný ofenzivně laděný hokej. Ve 48. minutě využil domácí nedůslednosti před brankovištěm Vladimír Lengál a poslal Orly do vedení – 2:3. Ještě v téže minutě však Dukla stihla vyrovnat. Zpoza branky přihrál Man volnému Tomáši Dzurikovi, který po zemi překonal Müllera – 3:3. Za necelé tři minuty se domácí dostali poprvé do vedení. K volnému kotouči se před znojemskou brankou dostal Jaroslav Kuřítko a zasunul jej za záda soupeřova gólmana – 4:3.

Ani Jihlavě však vedení dlouho nevydrželo. Na konci jedenapadesáté minuty vypálil v oslabení z levého kruhu Jan Lattner a trefil volnou skulinku mezi tyčí a Táborem – 4:4. Jenže v polovině 53. minuty už bylo zase všechno jinak. Střelu Vacka perfektně tečoval pod víko znojemské branky Dan Kotlík a poslal Duklu do vedení – 5:4. Znojmo se sice hnalo za vyrovnání, ale neuspělo ani v závěrečné hře bez brankáře.

Namísto toho Orli inkasovali. A to z hole domácího gólmana! Václav Tábor přes celé kluziště trefil prázdnou branku a pečetil domácí výhru 6:4. „Byla to taková kuriozitka," usmíval se po utkání trenér Petr Buzek. „Ale já ho sleduji na tréninku, on si pořád hraje s pukem, střílí, takže se tomu ani moc nedivím. Ale je to super, že ho dal, a já mu můžu jen pogratulovat."

Ohlasy trenérů

Karel Vaněk (Znojmo): „Odehráli jsme slušnou první třetinu, možná kdybychom poté proměnili nějakou šanci a zvýšili na 3:0, zápas by se vyvíjel trochu jinak, my jsme ovšem polevili a domácí toho využili. Poslední třetina už byla více méně přetahovaná, nezvládli jsme koncovku. Za bod bychom byli rádi, nevyšlo to. Myslím si, že kluci přestali mít v posledních zápasech motivaci, protože už nemají možnost se udržet, přestali mít chuť do hokeje, jdou to jen odehrát."

Petr Buzek (Jihlava): „Začali jsme otřesně, první třetina byla strašná, připadalo mi to jak nějaké přípravné utkání někdy v létě. Po první třetině jsme kluky v kabině trochu seřvali, a musím říct, že oni se potom zvedli, začali bojovat a nakonec utkání otočili. Ukázali, že srdíčko mají, že chtějí, a za to jim chci poděkovat. V závěru jsme využili, že bylo Znojmo unavené, protože mělo jen čtyři obránce, také jsme měli štěstíčko, kluci se na to nevykašlali."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava