3:4
(0:2, 1:0, 2:2)

Junioři těsně prohráli s Ústím

15.03.2008 / Jakub Mezlík

V posledním soutěžním domácím utkání letošní sezony jihlavští junioři neuspěli a podlehli Ústí nad Labem 3:4. Hosté si vypracovali v úvodní dvacetiminutovce dvoubrankový náskok, který se sice domácím povedlo smazat zásluhou gólů Tomáše Dzurika krátce před polovinou zápasu a Dana Kotlíka z 50. minuty, ovšem hosté pak dokázali dvěma brankami Dukle znovu odskočit. Dvě minuty před koncem se ještě povedlo snížit Jaroslavu Kuřítkovi, hosté si už ale vedení uhlídali.
15.03.2008 12:00, Extraliga juniorů - 53. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Pekárek, Musil, Kolda, Cirhan, Rosendorf, Vacek, Chaloupka - Dzurik, Pometlo, Kotlík - Novák I., Dvořák, Pěška - Kuřítko, Vysloužil, Man - Brabec, Polcar, Honza
3

HC Slovan Ústí nad Labem

Dědek - Müller, Brož, Sova, Zukal, Šimon, Šulc - Hanzl, Novák M., Hadbavný - Regner, Svitavský, Slavíček - Bacovský, Šrámek, Chládek
4
Branky a nahrávky: 28. Dzurik (Kotlík, Pekárek), 51. Kotlík (Pometlo, Dzurik), 59. Kuřítko (Man, Dvořák) - 1. Slavíček (Novák M., Hanzl), 16. Slavíček (Novák M.), 51. Hanzl (Novák M.), 54. Novák M. (Brož). Rozhodčí: Kubeš - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 27:33. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4.

Průběh utkání

Hosté vstoupili do utkání patřičně nažhaveni a hned v úvodní minutě o sobě dali vědět gólovým zásahem. Perfektní kombinaci v jihlavském obranném pásmu předvedla po šestačtyřiceti sekundách trojice ústeckých mladíků a po kombinaci na jeden dotek s Novákem a Hanzlem do odkryté klece zakončoval Bohumil Slavíček – 0:1. Hra poté nabrala rychlé tempo, hlavní rozhodčí Kubeš vyloučil za celou třetinu pouze jediného hráče.

O vzruch se postaral v 15. minutě Rosendorf, ale jeho pokus skončil pouze na tyči. A z následující akce hosté Duklu potrestali. Bohumil Slavíček si najel z levé strany před Navrátila a střelou pod víko nedal jihlavskému gólmanovi šanci – 0:2. S dvougólovým vedením, které zařídil dvěma trefami Slavíček odcházeli hosté spokojeně do kabin.

Druhá dvacetiminutovka příliš velkých příležitostí nenabídla, domácí však z nenápadné akce dokázali snížit. Ve 28. minutě se dostal za ústeckou brankou ke kotouči Dan Kotlík, poslal jej před branku, kde jen nastavil hokejku Tomáš Dzurik a puk se po jeho teči doklouzal až za záda Dědka – 1:2.

Ve třetí části se povedlo domácím vyrovnat. V polovině třetiny se o branku postaral Dan Kotlík, který sám před gólmanem nezaváhal – 2:2. Jenže jihlavští junioři vedení nedokázali držet příliš dlouho. Ještě v téže minutě dobře zakombinovali Lvi a po střele Robina Hanzla do odkryté branky hosté opět vedli – 2:3.

V 54. minutě pak vítězství hostů pojistil Martin Novák, který ke svým třem gólovým přihrávkám přidal také přesnou trefu. Najel si před Navrátila, vystřelil a jihlavský gólman po jeho pokusu neudržel kotouč – 2:4. Dukla se ale ještě nevzdala, dvě minuty před kocem snížil na 3:4 Jaroslav Kuřítko. Očekávaný závěrečný tlak domácích už ale nepřišel, a tak si Ústí odváží z Jihlavy tři body.

Ohlasy trenérů

František Richter (Ústí nad Labem): „Nám už o body nešlo, hráli jsme uvolněně a bylo to vidět, i když někdy jsme byli uvolnění až moc. Spíš bych řekl, že se tentokrát ukázalo, kdo z kluků má ten hokej rád víc a míň. Někteří se totiž chtěli opravdu hrou bavit a někteří hokej pouze předstírali, a to je kolikrát pro trenéra dobré, protože pozná charakter těch kluků."

Petr Buzek (Jihlava): „Je to škoda vzhledem k tomu, že to bylo poslední domácí utkání v této sezoně. I když jsem na kluky apeloval, aby byli připravení, aby nedošlo ke špatnému začátku jako v Ostravě, bohužel se opět ukázala jejich nekoncentrovanost. Po první třetině dostali "kartáč" v kabině, trochu se zvedli, povedlo se nám vyrovnat, pak jsme ale dostali dva hloupé góly a soupeř získal rozhodující náskok. Jsem rád, že se na to pak nevykašlali, dali ještě jeden gól, bohužel pak už nebyl čas na vyrovnání. Myslím si, že kromě začátku se dá utkání hodnotit pozitivně."

×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava