8:3
(2:2, 3:0, 3:1)

Junioři se loučí s uplynulou sezonou porážkou

17.03.2008 / Jitka Čechová

Jihlavským juniorům téměř celou sezonu nevycházely úvody utkání. V posledním soutěžním zápase na ledě Mladé Boleslavi Dukla poprvé v letošní sezoně skórovala hned v první minutě. Svoji brankou se o to postaral Dan Kotlík. Poté Vojtěch Pekárek stihl rychle zareagovat na vyrovnávací domácí trefu a přidal v 6. minutě druhou jihlavskou branku, to bylo však naposled, kdy mladoboleslavští mladíci pustili Jihlavu do vedení. Ta se s uplynulou nevydařenou sezonou loučí prohrou 3:8, když až v samotném závěru korigoval Jaroslav Kuřítko.
17.03.2008 18:00, Extraliga juniorů - 54. kolo

BK Mladá Boleslav

Hrubý (30. Tůma) – Švaříček, Vrba F., Krňanský, Maršík, Vrba L., Malý – Krejčík, Chochola, Janček, Protasenja, Jiránek, Bříška, Belay, Loskot, Chamrád, Tondr, Koudela, Rys
8

HC Dukla Jihlava

Navrátil (49. Tábor) – Musil, Cirhan, Rosendorf, Pekárek, Kolda, Chaloupka, Vacek - Brabec, Kuřítko, Novák, Pometlo, Dvořák, Kotlík, Polcar, Dzurik, Honza
3
Branky a nahrávky: 5. Krejčík (Tondr), 11. Tondr (Bříška), 29. Protasenja (Rys), 34. Tondr (Bříška), 40. Koudela (Chamrád), 48. Protasenja (Rys), 49. Jiránek (Loskot, Belay), 59. Maršík (Bříška, Janček) – 1. Kotlík (Rosendorf), 6. Pekárek (Polcar, Pometlo), 60. Kuřítko (Brabec). Rozhodčí: Kubeš - Holeček, Ježek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 55:20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 8:2, 8:3.

Průběh utkání

Mladoboleslavští nezačali stejně jako předchozím domácím utkání s Brnem nijak závratně, opět inkasovali už v první minutě zápasu po střele Kotlíka. Rozjezd středočeského týmu ale tentokrát naštěstí netrval tak dlouho a o pár minut později bylo na světě vyrovnání. V nepřehledné situaci před hostujícím gólmanem se nejlépe zorientoval Krejčík. Moc dlouho ale jedničky na světelné tabuli nesvítily. Boleslavští byli nuceni hájit oslabení a to k jejich smůle nijak dlouho. Při prvním proniknutí do útočné třetiny Jihlavy hosté opět odskočili díky Pekárkovi.

Středočeši sice vzápětí na to mohli znovu vyrovnat, když téměř minutu hráli dvojnásobnou přesilovku, vzdor několika vážněji vypadajícím šancím to ale byla snaha marná. Nápor, který domácí v početní výhodě měli, si dokázali udržet i po jejím vypršení, a tak i když se Navrátil snažil, seč mohl, ránu Tondra včas zlikvidovat nestihl. Přestože šli v první třetině dvakrát do vedení hosté, její převážnou část působili aktivněji domácí. Obrovské šance měli hlavně v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy hráli nejprve přesilovku a po zákroku na Chamráda bylo dokonce odpískáno trestné střílení. Boleslavský útočník jej neproměnil.

Domácí vstoupili aktivně také do druhé třetiny, hned v její první minutě Navrátilovi značně zamotali hlavu. Po Krejčíkově objetí branky dokonce puk skončil v síti, hlavním sudím ale nebyl uznán, protože jej bylo dosaženo vysokou holí. Hra se poté na nějakou dobu přemístila do středního pásma, odkud střídavě podnikali své útočné poutě oba týmy. Na těchto cestách se ve 29. minutě ukázali být úspěšnější Mladoboleslavští. Na 3:2 zvýšil za asistence svého kolegy Rysa Protasenja. Vzápětí mohl ještě skórovat Belay, když se osamoceně hnal na hostujícího brankáře, ten ale puk vyrazil před sebe, kde také zůstal ležet. Střelecká produktivita domácích i nadále stoupala a sedm vteřin před koncem druhého dějství už na 5:2 zvýšil Koudela. Prostřední třetina tak patřila domácím.

Jihlavští předvedli lepší třetí start, nestačilo to ale ani na snížení. Naopak ve 48. minutě soupeřovu špatnou přihrávku vystihl Rys a puk poslal na Protasenju. Jeho střelu sice Navrátil chytil, nevšiml si ale, že mu puk vypadl a dokutálel se za brankovou čáru. A o minutu později domácí upravovali už na 7:2, tentokrát se do statistik zápasu zapsal Jiránek. Jeho střela také vyhnala Navrátila z brány, na jeho místo nastoupil Tábor. Ještě dvě minuty před koncem utkání byl vyloučen jeden z jihlavských hráčů a boleslavští junioři se své poslední letošní přesilovky zhostili na výbornou. O její zužitkování se postaral Maršík. Menší kal na radosti domácích se sice ještě objevil, když se pár sekund před sirénou prosadil Kuřítko a upravil tak na konečných 7:3. Jihlavané tedy svůj poslední extraligový zápas zakončili porážkou.