7:2
(2:1, 3:0, 2:1)

20.02.2004 / Doudy

20.02.2004, Junioři - 38. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Chalupa, Kolafa, Rosendorfský, Punčochář, Kvasnička, Zigmund - Hurda, Šána, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Hrbatý, Florus, Krča - Kaňkovský, Cína
7

HC Olomouc

2
Branky Dukly: Dolana 2, Havel 2, Lazorišák, Krča, Tichý

Průběh utkání

Směr, kterým se bude utkání ubírat, naznačili domácí hokejisté v 6. minutě zápasu. Střelu Havla sice Stopka dokázal vytěsnit mimo tyče, vzápětí mu však proklouzl kotouč z hole Lazorišáka pod pravým betonem za jeho záda a domácí tak otevřeli skóre zápasu, 1:0. Šanci na bleskové vyrovnání dostali hosté poté, co Polívka připravil dobrou střeleckou pozici pro Drdlu, který však sám před Řehořem mířil pouze do konstrukce domácí klece. Branky se však hosté přece jen dočkali po vyloučení Kolafy. V přesilové hře se pokoušel Lehečka nalézt přihrávkou volného spoluhráče, puk z jeho hole si však Punčochář srazil nešťastně bruslí do vlastní branky, 1:1. Strhnout vedení zpět na svou stranu se domácím podařilo v přesilové hře pěti proti třem ze 17. minuty. Dukla vyvinula na soupeře enormní tlak a po přihrávce Lazorišáka trefil Dolana přesně odkrytou část Stopkovy branky, 2:1.

Největší kanonádu však předvedli domácí po nástupu do druhé dvacetiminutovky. V 21. minutě se dokázal Dolana uvolnit ve vlastním oslabení, najít před brankou volného Havla, který svou pověstně tvrdou ranou propálil gólmana hostí, 3:1. To ovšem ještě nebylo vše, co mělo toto duo pro hru v oslabení přichystáno. Minutu poté našel Řehoř svou dlouhou rozehrávkou Dolanu, který obkroužil branku hostí, po jeho pokusu zůstal kotouč ležet pod betony Stopky, důrazný Havel jej dotlačil za brankovou čáru, 4:1. A když několik střídání poté dorazil Dolana střelu Lazorišáka do poloodkryté olomoucké branky, nenašel by se na zimním stadionu snad nikdo, kdo by pochyboval o zaslouženém dvoubodovém zisku domácích, 5:1. Za poněkud zakřiknuté hostz zahrozil v této třetině minutu před koncem sirény z brejku Škumát, na Řehoře si však nepřišel.

I do poslední části hry vstoupili domácí střelecky. Kapitán Tichý našel před Stopkou volného Krču, který pohotovou střelou bekhendem rozvlnil síť za brankařem hostí, 6:1. Za hosty zahrozil Čuřík, který sice svůj nájezd na Řehoře neproměnil, stačil ale najít před brankou volného Polívku, jehož však domácí muž s maskou také vychytal. V 55. minutě se dostal za domácí obranu Kaňkovský, který se sice z těžké pozice střelecky prosadit nedokázal, ale zato naservíroval kotouč Tichému, který výstavní dělovkou do pravého horního růžku rozesmutnil hosty posedmé, 7:1. Minutu před koncem utkání dokázal za hosty korigovat po dorážce Koutného střely Šašek, to však již nemohlo zkazit radost domácích, kteří si zajistili další ročník mezi domácí mládežnickou elitou. Po předvedené hře poděkovali domácí borci fanouškům za jejich podporu a odešli po zápase vyhraném v poměru 7:2 oslavovat do kabin.