2:3
(1:1, 1:1, 0:1)

Dorostenci Dukly doma podlehli rivalovi z Brodu

19.08.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští dorostenci nedokázali zopakovat výhru 5:3 z Havlíčkova Brodu. V dnešním přípravném utkání podlehli na vlastním ledě Rebelům těsně 2:3. Rozhodující gól vstřelili hosté necelých osm minut před koncem. „Nebyli jsme tentokrát tak agresivní, jak jsme si představovali. O naší porážce rozhodla individuální chyba po buly,“ povzdechl si hlavní kouč jihlavských mladíků František Zeman.
19.08.2008 12:45, Přípravné zápasy dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Máj (Štastný Jiří)– Pekárek, Tobola, Tichý, Zadražil, Zmrhal, Štastný Jar. – Brychta, Kasalý, Musil – Prokš, Mikeš, Štěpán – Přidal, Svobodník, Honza
2

HC Rebel Havlíčkův Brod

3
Góly Jihlav: 7. Musil, 32. Brychta

Průběh utkání

Jako první se ujali vedení Rebelové, za domácí vyrovnával v polovině 7. minuty Jan Musil. Víc gólů v úvodní dvacetiminutovce nepadlo. „Zdálo se mi, že naši kluci byli všude o krok pomalejší, asi se na nich projevila únava. Nebo se na to dívám možná moc přísně,“ prohlásil trenér.

Ve druhé třetině se naopak jako první trefila domácí Dukla. Zásluhu na tom měl Jakub Brychta. „Najednou jsme měli lepší pochyb, jenomže nám to dlouho nevydrželo. V závěru třetiny jsme přestali hrát a posadili tím soupeře do sedla,“ zlobil se Zeman.

Brodští dorostenci v prostředním dějství vyrovnali a v poslední dvacetiminutovce rozhodli o své těsné výhře 3:2. „S hráčema si celé utkání rozebereme a věřím, že si z něj vezmeme ponaučení. Chtěli jsme po nich, aby tvořili hru, ale to se nám až na malé výjimky nedařilo,“ uzavřel hodnocení kouč jihlavského týmu.

Jeho svěřenci si pak alespoň částečně spravili chuť v samostatných nájezdech, které vyhráli 2:1.