8:3
(2:0, 3:3, 3:0)

02.03.2004 / Doudy

02.03.2004, Junioři - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Chalupa, Rosendorfský, Kvasnička, Zigmund, Šlapal, Dvořák, Hurda, Pekárek - Polák, Rezek, Tichý - Lazorišák, Havel, Dolana - Volf, Florus, Cína - Šána, Kaňkovský, Krča
8

SKLH Žďár nad Sázavou

3
Branky Dukly: Havel 2, Tichý, Rosendorfský, Šána, Dolana, Lazorišák, Rezek

Průběh utkání

Utkání načal střelecky v 5. minutě ve vlastním oslabení Havel, který využil zaváhání žďárských obránců, dostal se do brejku a přesným golfovým úderem umístil kotouč k levé tyči Majtnerovy klece, 1:0. Dvě minuty na to se dostal do přečíslení dvou na jednoho Rezek s Tichým, první jmenovaný předložil nahrávku domácímu kapitánovi a ten chladnokrevně zakončil do pravého horního růžku branky hostí, 2:0. Do slibné střelecké pozice se také dostal po pasu Floruse Volf, ale kotouč z jeho hole se do mezi žďárské tyče nevešel.

V úvodu prostřední třetiny se ke slovu dostali nejprve hosté, ale Dítě tváří v tvář Řehořovi uspět nedokázal. Do střelecké listiny se tedy zapsali ve 25. minutě opět domácí borci. Rosendorfský se dostal s kotoučem za kruhy, napřáhl a jeho projektil proklouzl Majtnerovi mezi chrániči, 3:0. O dvě minuty později korigoval za hosty Dvořák, který se dokázal před Řehořem uvolnit a opakovanou střelou rozvlnit síť za jeho zády, 3:1. Střelecká pasáž utkání nastala v jeho polovině, po prostřídání gólmanů hostí. Za Majtnera se do brankoviště postavil Kroužil a hned z první střely kapituloval. Aktivní Šána vybojoval kotouč v útočné třetině, objel si branku a z otočky propasíroval kotouč mezi betony nerozchytaného brankaře hostí, 4:1. Minutu poté se prosadili také hosté, když se Nedělkovi povedlo oklamat Řehoře blafákem a zasunout kotouč do prázdné klece domácích, 4:2. Aby si někdo nemohl stěžovat, že padá málo gólů, hned v dalším střídání zavezl Havel kotouč do žďárského obranného pásma, Lazorišák nahodil puk z rohu kluziště před branky, kde jej Dolana mistrně sklepl mezi Kroužilovy chrániče, 5:2. Když už se zdálo, že se skóre do konce druhé dvacetiminutovky měnit nebude, namazal Havel v přesilovce Slámovi, který po brejku dokázal bekhendem přehodit padajícího Řehoře, 5:3.

Po nástupu do poslední části hry si vypracovali několik slibných šancí hosté, ale buďto stál proti Řehoř, jako v případě Slámy, nebo Žďáru zabránila ve skórování nedůslednost v koncovce, když nedokázal Chlubna usměrnit po dobré kličce kotouč do poloodkryté domácí klece. V 50. minutě se tak radovali opět hráči Dukly. Lazorišák vypálil od modré do clonícího Dolany, který se však po úderu kotoučem nezhroutil a namísto toho naservíroval puk na hůl Havla, na kterého již zbylo pouze zakončit, 6:3. V minutě 57 rozehrál při hře čtyřech proti čtyřem Havel na našlápnutého Lazorišáka, který se z křídla natlačil před Kroužila a podál jeho ruky poslal kotouč za záda žďárského gólmana, 7:3. Do konce utkání se dokázal ještě zapsat do střelecké listiny Rezek, jehož střelu po ledě nemohl přes aktivně clonícího Chalupu Kroužil vidět, a tak se tak zastavila až v brance hostí a zastavila tak účet utkání na 8:3.