6:5
(3:0, 2:2, 1:3)

Jihlavští mladíci prohráli gólem pět vteřin před koncem

10.08.2008 / Eva Streichsbierová

Junioři Dukly Jihlava dnes odehráli v Havlíčkově Brodě dost divoký zápas. Ve druhé třetině přípravného utkání prohrávali s domácími Rebely už 0:5, přesto se jim podařilo srovnat. Pět vteřin před koncem ale inkasovali pošesté a prohráli těsně 5:6. „Byli jsme v tu chvíli trochu pasivní a domácí toho využili. To se v hokeji někdy stane,“ nedělal z porážky vědu hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter.
10.08.2008, Přípravné zápasy juniorů - 12. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

6

HC Dukla Jihlava

Jíra (Navrátil) – Rosendorf, Šustr, Zelený Jan, Randa, Vacek, Posmyk, Musil, Cirhan – Dvořák, Pometlo, Kotlík – Němec, Brabec, Tůma – Malec, Zeman, Kuřítko Martin – Vysloužil, Polcar, Kuřítko Jaroslav
5
Branky Dukly: Zeman 2, Musil, Posmyk, Malec.

Průběh utkání

Naopak, na adresu svých svěřenců měl znovu pouze slova chvály. „První polovinu jsme hráli na dvě pětky a druhou taky na dvě pětky. Završili jsme tím zhruba třítýdenní kondiční období. V něm jsme testovali, co kluci vydrží,“ uvedl trenér.

A jeho tým toho prý vydržel opravdu hodně. „Musím říct, že mě moc mrzí, že se tady nehraje extraliga, protože máme extraligový mančaft. Je to vidět ve hře, v přístupu, prostě ve všem. Jsem s klukama maximálně spokojený. Tak, jak v posledních týdnech museli trénovat oni, netrénovala loni ani Sparta,“ přiznal Totter, který ještě na jaře působil právě u juniorského mužstva z Holešovic.

Dvě branky prvoligového jihlavského týmu vstřelil v Kotlině Adam Zeman, jednou se trefili David Musil, Ondřej Posmyk a Ondřej Malec. V dalším přípravném souboji hostí junioři Dukly v úterý od 13:15 na domácím ledě stejně staré hokejisty Horácké Slavie Třebíč.