9:2
(5:1, 3:1, 1:0)

Junioři Dukly si v přípravě znovu parádně zastříleli

28.08.2008 / Eva Streichsbierová

V úvodním přípravném duelu na novou sezonu rozstříleli jihlavští junioři Písek na jeho ledě vysoko 10:4. O necelý měsíc později si se stejným soupeřem snadno poradili i v domácím prostředí, tentokrát vyhráli 9:2. „Byli jsme po všech stránkách lepší,“ pochválil svůj tým hlavní kouč Aleše Totter.
28.08.2008 17:45, Přípravné zápasy juniorů - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra – Zelený, Randa, Šustr, Cirhan, Vacek, Posmyk – J. Kuřítko, Polcar, Malec – Němec, Zeman, M. Kuřítko – Tůma, Brabec, Vysloužil
9

IHC Králové Písek

2
Góly Jihlava: M. Kuřítko 3, Randa, Brabec, Němec, J. Kuřítko, Malec, Zelený

Průběh utkání

Ve zcela jasnou záležitost proměnili mladíci Dukly zápas už po dvaceti minutách. Úvodní třetinu totiž vyhráli přesvědčivě 5:1. „Měli jsme parádní nástup, na klukách bylo vidět, že jsou nažhavení a mají velkou chuť hrát,“ prohlásil trenér jihlavského týmu.

Druhá část byla ze strany Dukly po střelecké stránce o něco slabší a v poslední už pak měnila skóre pouze jednou. „Sice na kluky pořád apelujeme, že musejí hrát celý zápas stejně, jenomže ono je to za takového stavu těžké. V hlavách ten výsledek prostě máte,“ uznal Totter.

Soupeři z jižních Čech se na Horáckém zimním stadionu nemohli s domácím týmem měřit. „Vůbec nenapadali, skoro se k nám do třetiny ani nedostali. Pro nás to byl další střelecky povedený zápas, i když těch gólů jsme mohli dát i víc,“ usmíval se spokojený trenér.

V pátek se juniorka Dukly představí v Pelhřimově, kde odehraje modelový zápas s mladíky Spartaku. Zaměří se hlavně na přesilovky a oslabení.