3:13
(1:4, 1:4, 1:5)

Junioři Dukly smetli Žďár třináctigólovou smrští

22.08.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři si zajeli do Žďáru nad Sázavou na střelecké hody. V dalším přípravném duelu na novou sezonu smetli soupeře 13:3! Hned čtyři hráči Dukly poslali žďárskému brankáři svoji dvougólovou vizitku. „Byl to hodně slabý soupeř, takový ten ideální na střelecké probuzení,“ prohlásil po utkání hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter.
22.08.2008, Přípravné zápasy juniorů - 8. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

3

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Zelený J, Randa, Šustr, Posmyk, Vacek, Cirhan – Dvořák, Zeman, J. Kuřítko – Malec, Pometlo, Kotlík – Brabec, Polcar, M. Kuřítko
13
Góly Jihlavy: M. Kuřítko 2, Brabec 2, Polcar 2, Posmyk 2, Pometlo, Zeman, Dvořák, Kotlík, Randa.

Průběh utkání

Jeho svěřenci dominovali zápasu hned od úvodního vhazování. Brzy si vypracovali pohodlný náskok. „Přesto kluci nesklouzli k nějakým individuálním akcím a hráli dál kolektivně. Za to je musím pochválit,“ uznale pokyvoval hlavou trenér.

Došlo ale i na drobné pokárání. „Samozřejmě jsme se nevyhnuli několika chybám v obraně. Myslím, že od takového soupeře bychom neměli dostat tři góly,“ povzdechl si Totter. Vzápětí však už smířlivě dodal. „Jinak jsme se polepšili v disciplíně. Až na dva zbytečné fauly v útočným pásmu v úvodní třetině se kluci drželi.“

O nadcházejícím víkendu budou mít junioři Dukly poprvé od začátku přípravy na ledě celý víkend volno. „Určitě si to zaslouží. Doufám, že si pořádně odpočinou a v pondělí zase pojedeme nanovo,“ usmíval se kouč jihlavského týmu.