8:4
(1:3, 5:0, 2:1)

05.03.2004 / Doudy

05.03.2004, Junioři - 42. kolo

HC Dukla Jihlava

8

HC LERAM Orli Znojmo

4
Branky Dukly: Šána 2, Volf 2, Lazorišák 2, Zigmund, Rosendorfský

Průběh utkání

Utkání nezačalo radostně pro oporu Dukly, brankáře Milana Řehoře. Po nastřelení kotouče jednoho ze znojemských útočníků se puk zastavil až v jeho brance a hosté se dostali do laciného vedení 0:1. Stejnou mincí se pokusil hostům oplatit Lazorišák, ale jeho bomba od modré čáry skončila pouze na tyčce hostující branky. Svůj úvodní tlak potvrdili hosté v 9. minutě utkání, kdy se útok Orlů prosadil střelou kolem lehajícího Řehoře, 0:2. Kontrovat se domácím podařilo zásluhou Volfa, který projel obranou hostí jako nůž máslem a střelou mezi chrániče gólmana Orlů snížil na 1:2. Střídání poté se ke slovu dostali opět hosté, kterým se podařilo vstřelit branku z přesilové hry a nabýt tak znovu dvoubrankového vedení, 1:3. Snížit na rozdíl branky jediné mohl po krásné kolmé přihrávce Resendorfského opět Volf, ale tentokrát mu znojemský brankař vystavil stop v podobě svého pravého betonu.

Za nepříznivého stavu nastoupili domácí do prostřední dvacetiminutovky jak se patří bojovně naladěni. Ve 25. minutě snižoval v přesilové hře po střele Rezka dorážkou Zigmund a nastartoval tak obrat utkání, 2:3. Největší brankové hody přišly mezi 34. a 36. minutou utkání. Do tohoto časového rozmezí se totiž podařilo domácím vměstnat hned tři úspěšné zásahy. V přesilové hře se nejprve po průniku Volfa prosadil Rosendorfský, po zavezení kotouče do útočného pásma přihrál zpoza brány Šánovi Hrbatý a do třetice se radoval po přistrčení kotouče od Poláka Volf. Na světelné tabuli tedy svítilo skóre 5:3 pro domácí. Ještě, než stačila dojít druhá třetina ke svému závěru, vyslal na znojemskou branku prudký projektil z úctyhodné vzdálenosti Lazorišák a ten skončil ve brance Orlů, 6:3.

Lazorišák vstoupil střelecky také do poslední dvacetiminutovky. V přesilové hře napřáhl za kruhy a bombou umístěnou přesně pod horní tyčku znojemské klece zvýšil na 7:3. Ve 46. minutě přišla chvíle jihlavského odchovance hrajícího ve znojemských barvách Michala Nováka, který se dokázal prosadit střelou nad Řehořovu lapačku a snížit na 7:4. K závěru utkání došlo i na ruční výměnu názorů, hlavní sudí udělil hned čtyři tresty do konce utkání. V 59. minutě pak uzavřel v přesilové hře skóre dnešního zápasu na 8:4 po přihrávce Tichého Šána.