10:3
(3:0, 2:2, 5:1)

12.03.2004 / Doudy

12.03.2004, Junioři - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Kvasnička, Zigmund, Chalupa, Kolafa, Rosendorfský, Hurda, Šlapal, Dvořák - Tichý, Rezek, Polák - Lazorišák, Havel, Dolana - Šána, Volf, Hrbatý - Krča, Cína, Kaňkovský
10

HC Rebel Havlíčkův Brod

3
Branky Dukly: Havel 3, Polák 3, Lazorišák 3, Chalupa

Průběh utkání

Střelecké zakončení sezóny mohl načít v 5. minutě Polák, který se dostal do brejku, ale svou bekhendovou kličkou si na Hamariče v brance hostí nepřišel. Ještě ve stejné minutě si však Havel zabruslil s kotoučem v pásmu soupeře, dostal se až před havlíčkobrodskou branku a zkušeně otevřel skóre mezi Hamaričovými chrániči, 1:0. V několika následujících střídáních se do útoku tlačili spíše hosté. Na konci 9. minuty se řítil na Řehoře osamocený Štraus, kterého však nedovoleně ze zadu popotáhl holí domácí kapitán Tichý a hlavní sudí nařídil trestné střílení. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný útočník, který sice provedl dobrou kličku, ale ještě lepším zákrokem se blýskl domácí strážce svatyně. A když ani únik Marišky neskončil po výborném obranném zákroku Chalupy gólem, přišla řada opět na domácí střelce. V přesilové hře posunul kotouč Dolana na Lazorišáka, který jej předložil Havlovi, jenž pohotově zavěsil pod Hamaričovu horní tyčku, 2:0. S dvoubrankovým vedením se však domácí nespokojili. Po vhazování v pásmu Dukly našel dlouhým pasem po hrazení Zigmund nádherně Tichého, který ve své šanci sice ještě uspět nedokázal, ale puk za brankáře hostí dorazil dojíždějící Polák, 3:0.

Po nástupu do druhé dvacetiminutovky pokračovali domácí v proměňování šancí. Ve 23. minutě napřáhl Chalupa na modré a jeho střela se odrazila od helmy jednoho z bránících hráčů až do sítě Havlíčkova Brodu, 4:0. Ještě před polovinou vložil do nahození Havla svou hůl Lazorišák a usměrnil tak kotouč za Hamaričova záda, 5:0. V minutě 34 přišel opět tlak hostí, který započal svou střelou do tyče za Řehořovými zády Štraus, který chvíli poté předložil gólovou přihrávku Mariškovi, ten se v koncovce nezmýlil a snížil na 5:1. Nápor hostí pokračoval a ve 39. minutě se dokázal z otočky prosadit Blažek a korigovat tak na 5:2. Těsně před sirénou mohl další branku přidat i Plachý, ale puk z jeho hole zastavila tyč domácí branky.

V aktivní hře pokračovali hosté i v úvodu poslední třetiny. Na konci přesilové hry se prosadil díky svému důrazu před brankou Štraus a posunul kotouč za jihlavskou brankovou čáru, 5:3. Po tomto gólu však přebrali s konečnou platností taktovku utkání hokejisté Dukly. Vše začal Lazorišák, který se rychle zorientoval a z pozice mezi kruhy poslal kotouč až za Hamaričova záda, 6:3. Ve 45. minutě zneškodnil nejprve Řehoř skluzem šanci Štrause a hned z následného protiútoku se prosadil střelou k levé tyči Polák, 7:3. Ve svém následném střídání si Polák svou gólovou radost zopakoval, když se probil zpoza branky před Hamariče a zasunul kotouč pod havlíčkobrodským gólmanem za brankovou čáru, čímž zkompletoval svůj dnešní hattrick, který však neměl být v tomto utkání zdaleka posledním, 8:3. V 53. minutě nejprve vystřídal Hamariče v brankovišti hostí Koubský, výborným zákrokem však podržel domácí proti nejaktivnějšímu hráči hostí Štrausovi Řehoř. Dalším hattrickovým hrdinou se stal v minutě 57 Havel poté, co si nejprve udělal z obránce hostí dobře provedenou kličkou „dobrý den" a posléze vyškolil i náhradníka v brance hostí, 9:3. Hlasy volající po desítce vyslyšel minutu před koncem posledního letošního utkání Lazorišák, který parádní bombou pod horní tyčku Koubského branky nedal gólmanovi hostí šanci a zapsal se tak do dnešního utkání již třetím hattrickovým písmem, 10:3. Po závěrečné siréně tak mohly naplno propuknout oslavy mladíků Dukly, kteří Jihlavě zajistili pro příští rok extraligu juniorů.