9:2
(3:0, 5:1, 1:1)

Jihlavští dorostenci doma rozstříleli Pelhřimov

29.08.2008 / Eva Streichsbierová

Extraligoví dorostenci Dukly Jihlava porazili na vlastním ledě v posledním přípravném duelu Pelhřimov vysoko 9:2. Nejlepším střelcem utkání se stal Filip Kasalý, který se do branky soupeře trefil celkem třikrát. „Hlavně ve druhé třetině naši kluci jasně dominovali,“ prohlásil spokojený hlavní kouč František Zeman.
29.08.2008 13:45, Přípravné zápasy dorostu - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Máj – Tichý, Zmrhal, Šidlík, Zadražil, Pekárek, Tobola – Brabec, Mikeš, Kasalý – Prokš, Zídek, Brychta – Lupač, Svobodník
9

HC Lední Medvědi Pelhřimov

2
Góly Jihlavy: Kasalý 3, Brabec 2, Zídek 2, Lupač, Svobodník

Průběh utkání

Mladíci Dukly si v souboji s regionálním soupeřem vyzkoušeli několik herních situací. „Věděli jsme, že soupeř je výrazně slabší, a tak jsme si třeba v poslední třetině zahráli jen ve čtyřech. A až na drobné chybičky kluci všechno zvládli velmi dobře,“ pokračoval ve chválení svých svěřenců trenér.

Základ vítězství položili jihlavští dorostenci už v úvodní třetině, ve druhé svůj náskok podstatně navýšili a v poslední už se soustředili jenom na modelové situace. V závěru si dokonce zahráli více jak minutovou power play. „Já věřím, že kluci získali jistotu na hokejky, a že to v sezoně potvrdí,“ vyjádřil přání Zeman.