5:2
(1:1, 2:1, 2:0)

Dorostencům se vstup nepovedl, prohráli s Kladnem

05.09.2008 / Eva Streichsbierová

Dorostenci Dukly Jihlava zahájili nový extraligový ročník porážkou. Na ledě Kladna dnes podlehli domácímu týmu 2:5. Zlom nastal na konci druhé třetiny, kdy jihlavští mladíci inkasovali dva slepené góly. „To byla tvrdá rána do našeho sebevědomí a rozhodující moment utkání,“ prohlásil smutný kouč František Zeman.
05.09.2008, Extraliga dorostu - 1. kolo

Rytíři Kladno

Ilašenko - Steigauf, Vodák, David, Gutwald, Pfeiper, Motejlek, Doudera, Kolařík - Gottlieb, Obr, Doskočil, Sekáč, Dittrich, Stach, Hammerbauer, Papírník, Kalla, Butor, Redlich, Novák
5

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Tichý, Zmrhal, Šidlík, Zadražil, Pekárek, Tobola - Brabec, Kasalý, Pěška - Přidal, Zídek, Brychta - Prokš, Mikeš, Štěpán - Svobodník
2
Branky a nahrávky: 12. Stach (Doudera), 39. Sekáč (Novák, Butor), 40. Dittrich (Stach), 47. Sekáč (Butor), 57. Stach - 3. Pěška, 33. Zídek (Pekárek). Rozhodčí: Hribik - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 11:10. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 27:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

Průběh utkání

Úvodní třetina skončila na kladenském ledě nerozhodným výsledkem 1:1. Za Jihlavu byl úspěšný už ve 3. minutě utkání Ondřej Pěška. „Myslím, že jsme byli v úvodní části lepší, jenomže se nám nedařilo v koncovce,“ povzdechl si trenér extraligových jihlavských dorostenců.

Ve druhé dvacetiminutovce se Dukla ujala vedení zásluhou Štěpána Zídka, další svoje příležitosti ale neproměnila a tak přišel trest. „Během dvou minut jsme dostali dva góly a ty nás srazili na zem. Místo toho, abychom vedli, jsme najednou prohrávali,“ přiznal Zeman. „Pak jsme sice v poslední třetině promíchali sestavu, ale efekt to nemělo žádny,“ dodal.

Nakonec jihlavští mladíci inkasovali ještě dvakrát a domů si vezli porážku 2:5. „Někteří naši starší hráči se nad sebou musejí zamyslet. Místo toho, aby byli tahouny týmu, tak se jen vezli,“ pustil se do kritiky svých svěřenců kouč.

Už v sobotu odpoledne čeká na dorostence Dukly druhé utkání, tentokrát pocestují do Prahy k souboji se Slavií. „Nedá se nic dělat, je potřeba tenhle zápas hodit za hlavu a soustředit se na další. Není možné, abychom se ještě druhý den babrali v utkání, které jsme den předtím prohráli,“ prohlásil Zeman.