1:2sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0 - 0:1)

Dorostenci Dukly zaznamenali svůj první bodový úspěch

19.09.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští dorostenci si připsali první dva extraligové body v nové sezoně. V zápas 5. kola vyhráli na ledě Litvínova 2:1 po samostatných nájezdech. Základ úspěchu položil na severu Čech svým výkonem brankář Jiří Štastný. „Pochválit ale musím celý tým, odjeli jsme totiž k zápasu jenom se třinácti hráči do pole,“ prozradil hlavní kouč František Zeman.
19.09.2008 20:00, Extraliga dorostu - 5. kolo

HC VERVA Litvínov

Mahdal - Bittner, Kasal, Mašek, Brettschneider, Strejček, Kuriljak, Jirák, Eminger - Švarc, Smolka, Mareš, Matai, Písařík, Bedecs, Průša, Šrámek, Řehulka, Steklý, Račuk
1

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Tichý, Zadražil, Hlaveš, Šidlík, Tobola – Pekárek, Kasalý, Pěška – Prokš, Zídek, Brabec – Mikeš, Brychta
2
Branky a nahrávky: 54. Steklý (Račuk) - 5. Mikeš (Štěpán), rozhodující nájezd Pěška. Rozhodčí: Turčan - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 61. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

Zranění a chřipka udělala s dorosteneckého týmu Dukly téměř fotbalovou jedenáctku, přesto se jihlavští mladíci ujali vedení už po necelých pěti minutách hry. Autorem gólu byl Roman Mikeš. „Měli jsme i víc šancí, ale další už jsme neproměnili,“ litoval trenér.

Ve druhé třetině se skóre neměnilo a domácí pak vyrovnali pouhých šest minut před koncem normální hrací doby. V prodloužení gól nepadl a rozhodnout o vítězi tak musely až samostatné nájezdy. Pevnější nervy a přesnější mušku v nich měla nakonec Jihlava, přesněji řečeno Ondřej Pěška. „Byla to taková třešnička celého našeho výkonu. Opravdu musím kluk před klukama smeknout,“ uznale pokyvoval hlavou Zeman.

Konečně se tedy jihlavští mladíci dočkali toho, po čem od začátku nového extraligového ročníku tak volali, tedy ubojovaného vítězství. „Přesně tohle jsme potřebovali. Bylo super vidět kluky jak na sebe po proměněném nájezdu Ondry naskákali a jakou měli radost,“ svěřil se trenér extraligových dorostenců.

Už v sobotu čeká na jeho tým další souboj, tentokrát se představí na ledě Chomutova. „Moc času na nějakou regeneraci nemáme, hráli jsme až po litvínovském A-týmu a zápas skončil kolem 23 hodiny. Ale po vítězném zápase regeneruje tělo podstatně rychleji. Psychicky jsou na tom teď kluci dobře, takže věřím, že v Chomutově zopakují ten spolehlivý a zodpovědný výkon z dneška,“ uzavřel hodnocení pátečního duelu Zeman.