3:4
(2:1, 1:2, 0:1)

Dorostenci otočili zápas a konečně naplno bodovali

03.10.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští dorostenci předvedli v Pardubicích bojovný výkon a získali první tříbodové vítězství. Svěřenci Františka Zemana prohrávali v polovině zápasu už 1:3, pak ale předvedli dokonalý obrat a vezou z východu Čech výhru 4:3. Dvěma brankami se na úspěchu podílel Patrik Přidal, další trefy přidali Jakub Brychta a Marek Prokš.
03.10.2008 18:00, Extraliga dorostu - 9. kolo

HC Dynamo Pardubice

Langhamer (41. Štrof) - Škvor, Žemlička, Lenoch, Rychlík, Starý, Chaloupka, Beneš - Procházka, Chmelař, Světlík, Zrůst, Chlupáč, Nosek, Jetmar, Tomín, Wasserbauer, Hemský, Půhoný, Hradecký
3

HC Dukla Jihlava

Štastný Jiří - Šidlík, Štastný Jar., Tichý, Zadražil, Hlaveš, Tobola - Pekárek, Zídek, Brychta - Přidal, Mikeš, Pěška - Brabec, Prokš, Štěpán
4
Branky a nahrávky: 7. Hradecký (Wasserbauer), 7. Světlík (Hemský), 24. Chmelař (Wasserbauer, Hradecký) - 2. Přidal (Mikeš), 34. Brychta (Šidlík), 38. Prokš (Peška, Přidal), 56. Přidal (Brychta). Rozhodčí: Kubeš - Padevět, Blümel. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 36:21. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.

Průběh utkání

Jihlavští dorostenci začali dobře a už ve 2. minutě šli do vedení díky gólu Patrika Přidala. Jenomže domácí dokázali ještě do přestávky vývoj utkání otočit. Stačilo jim k tomu pouhých 28 vteřin. Nejprve vyrovnal Hradecký a chvíli po něm překonal jihlavského brankáře Jiřího Šťastného překonal také Jiří Světlík.

„Oba góly byly z kategorie laciných. Nicméně jsme klukům i za toho nepříznivého stavu říkali, že mají na to, aby vyhráli. A oni nás poslechli,“ radoval se hlavní kouč jihlavských mladíků František Zeman.

V úvodu druhé třetiny to tak sice ještě nevypadalo, protože Dukla znovu inkasovala a její manko vzrostlo na rozdíl dvou gólů. Jenomže ve zbytku zápasu už se do střelecké listiny zapisovali pouze jména jihlavských hráčů. Nejprve snížil Jakub Brychta na 2:3 a necelé tři minuty před druhým odchodem do šaten vyrovnal Marek Prokš.

„Myslím, že tentokrát byla větší vůle po vítězství na naší straně,“ pochvaloval si přístup svých svěřenců Zeman. A jeho slova potvrdil v poslední třetině Patrik Přidal, který se trefil podruhé v utkání a zařídil svému týmu všechny tři body za výhru 4:3.

„Já bych byl moc rád, aby tento výsledek byl tím odrazovým můstkem k dalším bodům,“ svěřil se spokojený trenér. Už v sobotu se jeho svěřenci představí v dalším extraligovém zápase na ledě pražské Sparty. „Musíme dobře bránit a snažit se využívat brejky. Pak je jedno, jestli proti nám stojí kluci s M na prsou nebo s velkým S,“ burcuje svůj tým Zeman.