7:2
(3:1, 2:1, 2:0)

Dorostenci získali o víkendu pět bodů

11.10.2008 / Jakub Mezlík

Zatím nejúspěšnější víkend mají za sebou jihlavští dorostenci. Po páteční výhře po prodloužení si v sobotu poradili také s Pískem. I když se hosté dostali už po sedmnácti sekundách do vedení, Dukla během první třetiny otočila na 3:1, v průběhu zápasu skóre narostlo až na 7:2. Na jihlavském úspěchu se podíleli dvěma brankami Roman Mikeš a Marek Prokš, po jedné trefě zaznamenali Jan Štěpán, Vojtěch Zadražil a Štěpán Zídek.
11.10.2008 12:00, Extraliga dorostu - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Šídlík, Šťastný Ja., Zadražil, Tichý, Hlaveš, Tobola - Pekárek, Kasalý, Pěška - Přidal, Zídek, Brychta - Štěpán, Mikeš, Brabec - Prokš
7

IHC Králové Písek

Doubek - Andrlík, Hřebíček, Jáchym, Polata, Hrubý, Dupač, Turek, Kafka J. - Vlček, Přibyl, Homola - Korous, Kopec, Volf - Paukner, Radosta, Růžička - Slabý
2
Branky a nahrávky: 12. Štěpán (Brabec), 19. Mikeš (Pěška, Šidlík), 20. Prokš (Mikeš, Pekárek), 21. Zadražil (Kasalý), 36. Mikeš (Brychta), 56. Prokš (Pěška), 57. Zídek (Štěpán) - 1. Vlček (Hřebíček), 34. Hrubý (Volf). Rozhodčí: Skoupý - Humpolíček, Pospíšil. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 34:17. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 7:2.

Průběh utkání

Na Horáckém zimním stadionu ještě ani nefungoval rozhlas, když se dostal Písek do vedení. Už po sedmnácti sekundách zakončil sólový únik do levého rohu Šťastného branky Filip Vlček - 0:1. Postupně však začali převahu získávat domácí hokejisté a ve 12. minutě vyrovnával střelou od pravého mantinelu Jan Štěpán. Hostující brankář si jeho pokus srazil lapačkou do vlastní branky - 1:1.

Jihlavským dorostencům vyšel zejména závěr třetiny. V 19. minutě rychle využil přesilovku Roman Mikeš, který z voleje přesně trefil ukázkovou přihrávku Pěšky. Dvacet sekund před sirénou pak ještě Marek Prokš zakončil zblízka do horního rohu Doubkovy branky a získal Dukle dvoubrankový náskok - 3:1.

Na začátku druhé třetiny padla ještě rychlejší branka než v první části, po patnácti sekundách zvyšoval na 4:1 od modré Vojtěch Zadražil . Ve 34. minutě sice snížil Marek Hrubý, chviličku nato však Roman Mikeš vrátil Jihlavě tříbrankový náskok - 5:2.

Ve třetí dvacetiminutovce si již domácí vedení hlídali, navíc ještě přidali dvě branky. V 56. minutě předvedl ukázkový blafák Marek Prokš, o minutu později zakončil individuální akci střelou pod víko Štěpán Zídek - 7:2.

Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (Písek): „Soupeř byl dnes lepší a my jsme mu nestačili. Jihlava hrála ostřejc, tvrdějc, navíc my jsme ve stavu, kdy máme mužstvo zdravotně zdecimované, a nedokázali jsme s tím jedním útokem, který byl schopen dávat góly, soupeře přehrát. Začali jsme být Dukle rovnocenným soupeřem až ve třetí třetině, kdy jsme začali hrát do těla, ale i tak se domácím povedlo vstřelit další dvě branky a vyhrát zápas.“

František Zeman (Jihlava): „S bodama jsem spokojenej, ale byly tam dnes i pasáže, které se mi nelíbily. Kluci si vyzkoušeli hru proti slabšímu soupeři, ale místo, aby si vyzkoušeli situace, které trénujeme, tak jsme se místama přizpůsobili soupeři, místy to na mě působilo jako taková holomajzna. Před začátkem utkání jsem měl velice dobrý pocit, síla týmu byla cítit už v kabině, a i když jsme dostali v sedmnácté vteřině gól, tak jsme nepropadli panice, hráči si to srovnali v hlavách a šli za v uvozovkách povinným vítězství až do konce.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie