2:3
(0:1, 2:0, 0:2)

Dorostenci opět prohráli o gól

18.10.2008 / Jakub Mezlík

Další smolný zápas mají za sebou jihlavští dorostenci. V sobotu se na Horáckém zimním stadioně představila Slavia, domácí se však velkého jména nezalekli a zejména ve druhé třetině, kdy otočili brankami Martina Brabce a Ondřeje Pěšky z 0:1 na 2:1, předváděli výborný bojovný výkon. V závěrečné dvacetiminutovce však hosté dvěma góly během pětadvaceti sekund otočili, a Dukla tak prohrála 2:3.
18.10.2008 12:00, Extraliga dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Šidlík, Musil, Zadražil, Tichý, Hlaveš, Šťastný Ja. - Pekárek, Mikeš, Kasalý - Brabec, Zídek, Přidal - Prokš, Matějka, Pěška
2

HC Slavia Praha

Dlouhý - Rittig, Růžička, Jeník, Hruška, Semrád, Novák, Šteiner - Hertl, Kadlec, Hellar - Cikánek, Chlapík, Jaškin - Kotyra, Veber, Müller - Tůma, Burša, Moravec
3
Branky a nahrávky: 38. Brabec (Mikeš), 39. Pěška (TS) - 8. Jeník (Kadlec), 47. Jaškin (Hruška), 48. Kotyra (Müller). Rozhodčí: Homola - Blažek, Paulík. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 189. Střely na branku: 23:18. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Úvodní třetina sobotního duelu přinesla vyrovnaný hokej, přesto poprvé do kabin odcházeli spokojenější hosté. V 8. minutě se otevřel prostor před Štěpánem Jeníkem, ten si najel mezi kruhy a přesnou střelou švihem rozvlnil síť za Šťastným - 0:1.

Ve druhé dvacetiminutovce převzali iniciativu jihlavští dorostenci, vynutili si několik faulů od soupeře a v přesilovkách diktovali tempo hry. Ovšem využití početních převah bylo nulové. Nakonec ale Dukla svůj tlak přetavila ve vyrovnávací branku už při rovnovážném počtu hráčů.

Ve 38. minutě zakončil rychlé přečíslení Martin Brabec střelou mezi Dlouhého betony - 1:1. A za necelou minutu a půl už domácí hokejisté skóre otočili. Hruška hodil Přidalovi, který unikl v oslabení, pod nohy hokejku a rozhodčí okamžitě zkřížil ruce nad hlavou. Trestné střílení pak bez větších problémů proměnil Ondřej Pěška - 2:1.

Ve třetí části však ještě rychlejší obrat předvedli Slávisté. Během pětadvaceti sekund se na přelomu 47. a 48. minuty nejprve trefil v přesilovce Dmitrij Jaškin, krátce nato pak z mezikruží propálil Šťastného Jan Müller - 2:3. Těsné vedení hostů už domácí nezkorigovali a tři body si vezou z Jihlavy hosté.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (Slavia Praha): „Jihlavu známe, je to nepříjemný soupeř, který má svoji hru založenou na dobrém bruslení a kontaktním hokeji. Myslím, že jsme dnes viděli kvalitní utkání, já musím poděkovat klukům hlavně za to, že ve třetí třetině dvěma rychlými góly otočili a Jihlava už na to nebyla schopná reagovat. Slabší pohyb jsme předvedli ve druhé třetině, kdy kluci hráli spíše hokejkama a rozhodčí nám ty zákroky po právu pískal. Tím pádem jsme pak byli pod tlakem. Každý zápas máme takovouhle pasáž, dnes jsme to naštěstí zvládli otočit.“

František Zeman (Jihlava): „Myslím si, že po našem pomalejším rozjezdu, jsme hráli druhou třetinu velice dobře, kluci si možná zasloužili dát více než dva góly. Upozorňovali jsme je, ať se koncentrují i na třetí třetinu a hrají pořád stejně jako ve druhé, bohužel jsme z toho agresivního napadaní upustili, a tak kvalitní soupeř jako Slavia se dostala zpátky do zápasu a zaslouženě vyhrála.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie