6:3
(3:1, 2:1, 1:1)

Dorost v Mladé Boleslavi neuspěl

24.10.2008 / Štěpán Tomš, Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci dostali na ledě Mladé Boleslavi během tří minut a devětadvaceti sekund v první třetině tři góly, a to rozhodlo o jejich neúspěchu. Domácí hokejisté už svěřence Františka Zemana nepustili na méně než na dostřel dvou branek. Dukla nakonec ve městě automobilů prohrála 3:6, branky hostů zaznamenali Patrik Přidal, Jan Štěpán a Marek Prokš.
24.10.2008 18:00, Extraliga dorostu - 15. kolo

BK Mladá Boleslav

Will – Kuryl, Příhoda, Vrba, Korim, Anděl, Holada, Mozík – Bičiště, Škorík, Lhoták, Kadeřábek, Hrouda, Babický, Frolík, Jankovský, Štěpánek, Koudela, Hyka
6

HC Dukla Jihlava

Šťastný (31. Máj) – Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Šťastný, Tobola – Pekárek, Brychta, Matějka, Štěpán, Prokš, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš, Přidal
3
Branky a nahrávky: 12. Koudela (Jankovský), 13. Hyka (Škorík), 16. Hrouda (Babický), 22. Hyka (Korim), 31. Jankovský (Anděl), 58. Anděl (Hyka) – 16. Přidal (Šidlík, Pěška), 35. Štěpán (Matějka), 46. Prokš (Tichý). Rozhodčí: Hodek - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 29:22 Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 6:3.

Průběh utkání

Okamžitě po úvodním vhazování začali odvážněji hosté. Na půl druhé minuty uzamkli domácí hráče v obranné třetině. První střela Tichého se před Willa nedostala. Na druhé straně se Hyka individuálně neprosadil. Pak se ale uvolnil Koudela, byl faulován a domácí hráli první přesilovku. Kolem brány se v 7. minutě obtočil Lhoták, nemířil však přesně. První početní výhoda zůstala nevyužita.

V dalším průběhu první třetiny postupně převzali iniciativu domácí hokejisté, jejich kombinace ale byla většinou nepřesná. Boleslavští se často vystavovali ofsajdu. V 10. minutě srazili beci Šťastného pokus od modré čáry vysoko nad Willovy tyče. Ve 12. minutě pohledně posunul za sebe do jízdy Mikešovi jihlavský Brabec a to byla zatím největší nevyužitá šance hostů. Výsledkem byl faul Mozíka. Síly na ledě se vyrovnaly po faulu Šidlíka. V následujících minutách se s brankami roztrhl pytel.

V čase 12:00 se domácí obměněný kádr prosadil. Jankovského nahrávku zužitkoval David Koudela. Neuběhla ani minuta a domácí vedli o 2 branky. Tentokrát Škorík připravil pozici Hykovi. Navíc po faulu Brabce Boleslav znovu hrála v početní výhodě. V přesilovce mířil Hyka z ostrého úhlu pouze do ramene brankáře Šťastného. V čase 15:29 zvýšil už na 3:0 po samostatné akci Hrouda. Hostům se podařilo bleskově snížit v čase 15:44. Na konci trasy Peška, Šidlík byl úspěšný Patrik Přidal. Ještě před přestávkou fauloval domácí Vrba a velkou část trestu si odnesl do 2. třetiny.

Druhou část začali hosté zkrácenou přesilovkou. Ve vlastním oslabení se do stoprocentní šance dostal Jankovský, ale bránu netrefil. V čase 21:49 vrátil Boleslavským třígólové vedení Hyka. 2 na 1 ujížděli Babický a Štěpánek, první jmenovaný se rozhodl zakončit sám, navíc mířil mimo. Jihlavští hráči v obranné činnosti nevěděli kam dřív skočit. Hyka zakončoval v úniku bekhendem, nicméně jeho rána byla slabá. Jihlava se soupeři vyrovnat herně dokázala, její hra dopředu ale nebyla důrazná. Ve 30. minutě si už před bránu vybrusloval Brabec, Mozík ho ale zalehnutím odzbrojil. Ve 31. minutě využil po chvíli přesilovku Jankovský po další spolupráci s Andělem.

V čase 34:57 skvěle v provazu zasáhl Will, rozhodčí chtěl vylučovat, jenže ležícího brankáře přeci jenom překonal Jan Štěpán. Ve 37. minutě měli hosté ruce znovu nad hlavou, ale rozhdočí branku neuznal kvůli přihrávce rukou. Za protesty na střídačce Dukly šel menší trest odpykat Brychta a Jihlavští si vzali oddechový čas. Boleslav další početní výhodu strávila především na své polovině, navrch byl ještě vyloučen Babický. V poslední minutě a ve vlastním oslabení ujížděli Koudela s Jankovským na jednoho jihlavského obránce. Koudela předložil Jankovskému a ten ještě vracel zpět, Koudela naneštěstí odkrytou klec minul.

I poslední část rozehrávali domácí hokejisté ve čtyřech. Po třech minutách nejprve hostující Tichý trefil Willa, po jeho dorážce se rozezvučela tyčka. Dále se do střely proháčkoval autor prvního jihlavského zásahu Přidal, tentokrát mířil nepřesně. Počty na ledě se srovnaly, z lavičky hostí byl vykázán jeden z trenérů a hosté obdrželi další trest. Při hře 4 na 4 Dukla snížila na rozdíl dvou branek. Trefil se Marek Prokš. Od 48. minuty domácí znovu bránili oslabení, ale po faulu Šidlíka se pokračovalo znovu 4 na 4. Za vysokou hůl byl vykázán na trestnou lavici hostující hráč, přičemž si Boleslavští krátce zahráli 5 na 3. Na Kurylovu přihrávku na modrou čáru nedosáhl Frolík. Hostující Mikeš proklouzl až do útočné třetiny, tam o kotouč přišel. Ve střední třetine podrazil soupeře Korim a daroval tak soupeři příležitost vstřelit kontaktní branku.

V 57. minutě schoval svou střelu za bránícího hráče Koudela, pokus ale Májovy tyče minul. Jistotu tří bodů přidal v přesilovce dvě a půl minuty před koncem Anděl, asistoval mu Hyka. V poslední minutě ještě samostatný únik zakončil Bičiště k tyči, Máj betonem skvěle vyrazil. Pět sekund přd koncem se ještě strhla menší strkanice a vyloučeno bylo na obou stranách po jednom muži. Jihlava podlehla Mladé Boleslavi 3:6 a v sobotu cestuje do Liberce.

Ohlasy trenérů

František Zeman (Jihlava): „Mladá Boleslav nám bude ještě dlouho ležet v žaludku. Je to smutné, ale pan rozhodčí nás nechtěl pustit do hry, a když už jsme dali gól, tak z nepochopitelných důvodů ukázal hru rukou, ani se s námi nehodlal bavit. Myslím si, že utkání hodně ovlivnil. Ale nechceme se na to vymlouvat, měli jsme několik tutových šancí, dali jsme tyčky břevna, byli jsme polovinu zápasu lepší, tlak byl skoro enormní, ale bohužel chyběla koncovka v podobě gólu.“