9:5
(2:1, 4:2, 3:2)

V Jihlavě byla k vidění přestřelka

28.10.2008 / Wally

V předehrávce 25. kola přivítala Jihlava Třinec. Hosté začali utkání lépe, dostali se brzy do vedení, do konce třetiny však stihli domácí vyrovnat. Jihlavané postupně navyšovali skóre až na 5:1. Pak si na chvilku vzali slovo Třinečtí, kteří dvěma brankami stanovili skóre po druhé dvacetiminutovce na 6:3. Ve třetí části se domácí prosadili třikrát, hosté pouze dvakrát. Jihlava ve střeleckém duelu porazila Třinec 9:5. Čtyři body si za gól a tři přihrávky připsal Roman Mikeš.
28.10.2008 17:30, Extraliga dorostu - 25. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Musil, Šťastný Ja., Hlaveš, Šidlík, Zadražil, Tichý, Tobola - Prokš, Kasalý, Pěška - Štěpán, Matějka, Přidal - Pekárek, Mikeš, Brabec - Brychta, Zídek
9

HC Oceláři Třinec

Sklenář J. (28. Noga) - Kurzok, Burzala, Valentík, Pavlík, Sklenář V., Ovčaří, Macháček - Faksa, Chvostek, Bumbál - Rapáč, Uher, Číhal - Šebek, Labaj, Franek D. - Matuš, Ižacký, Franek T.
5
Branky a nahrávky: 14. Prokš (Kasalý), 17. Pěška (Musil, Mikeš), 25. Brabec (Mikeš), 26. Pekárek (Mikeš), 28. Štěpán, 37. Mikeš (Pěška), 41. Musil (Prokš), 43. Kasalý (Prokš), 59. Kasalý (Pěška) - 5. Číhal (Sklenář V.), 31. Číhal (Burzala), 38. Bumbál (Faksa), 47. Bumbál (Chvostek, Faksa), 49. Bumbál (Faksa, Chvostek). Rozhodčí: Vampola - Klouda, křivohlavý. Vyloučení: 11:7, navíc Pekárek (JIH) 10 min. OT. - Uher (TRI) 10 min. OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 68. Střely na branku: 39:29. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 8:3, 8:5, 9:5.

Průběh utkání

Gólově velmi bohaté utkání sice odstartovali vedoucím gólem hosté, domácím se ale během první třetiny povedlo brankami Marka Prokše a Ondřeje Pěšky otočit skóre a od té doby už nepustili Třinec k vyrovnání. Naopak svému soupeři postupně unikali.

„My jsme přitom měli do desáté minuty snad čtyři vyložené šance, které jsme trestuhodně zahodili,“ stěžoval si trenér hostí Roman Ciencala. „Bohužel Dukla pak otočila a v úvodu druhé třetiny, kdy jí vyšlo snad vše, si vytvořila rozhodující náskok.“

Jihlavští ve druhé části opravdu dominovali. Díky brankám Martina Brabce, Jakuba Pekárka a Jana Štěpána si vypracovala vedení 5:1. Domácí sice vedli a i nadále přesně mířili, přesto se hosté dokázali dostávat do šancí a postupně snížit na 6:3 a ve třetí části na 8:5, což se nelíbilo trenérovi Františku Zemanovi.

„Musím si trochu nasypat popel na hlavu, protože jsme se rozhodovali, jestli necháme hrát hráče, kteří hráli, nebo pošleme na led ty, kteří se na led moc nedostali. Bohužel jsme se rozhodli pro druhou variantu a tím jsme si trochu zápas zkomplikovali. Každopádně je to pro nás ponaučení, že hráči, kteří si zápas rozehrají, ho mají dohrát a užít si ho se vším všudy. A ti, kteří nenastoupili, nás musí přesvědčit v tréninku, že tam patří,“ rozpovídal se jihlavský kouč.

Svoje svěřence však za dobrý výsledek 9:5 ocenil. „Musím poděkovat týmu, že takové psychicky vypjaté utkání zvládl. Kluci ukázali, že v nich ta síla je, že vědí, za čím jdou.“ Naopak třinecký kouč Ciencala měl jasno: „Na tohle utkání musíme co nejrychleji zapomenout.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie