3:2
(0:0, 3:0, 0:2)

Litvínov byl pro dorostence snadné sousto

31.10.2008 / Luboš Jaroš

Mladíci Dukly chtěli proti sousedovi z tabulky potvrdit svoji předchozí domácí výhru s Třincem. Už od začátku zápasu diktovali tempo hry, leč bez brankového úspěchu. Ty přišly ve druhé dvacetiminutovce, nejprve se přesně trefil Patrik Přidal a poté dvěma góly upravil Filip Kasalý vedení na tříbrankové. V posledním dějství hosté snížili ve dvojnásobné početní výhodě a poté se brankově přiblížili v další přesilovce. Domácí si však zaslouženou výhru v poměru 3:2 uhlídali.
31.10.2008 17:45, Extraliga dorostu - 17. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný Ji. - Hlaveš, Musil, Zadražil, Tichý, Šidlík, Šťastný Ja. - Pekárek, Matějka, Štěpán, Prokš, Pěška, Brabec, Kasalý, Mikeš, Přidal
3

HC VERVA Litvínov

Mahdal - Bittner, Kasal, Mašek, Brettschneider, Kuriljak, Česal - Eminger, Švarc, Smolka, Račuk, Matal, Růžička, Pisařík, Průša, Řehulka, Steklý
2
Branky a nahrávky: 27. Přidal (Štěpán), 34. Kasalý (Mikeš), 36. Kasalý (Pěška) - 44. Račuk (Bittner), 60. Švarc (Račuk). Rozhodčí: Coufal - Musil, Rittich. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 47:13. Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Průběh utkání

Jihlava vstoupila do utkání aktivně a hned od začátku měla více ze hry. V 1. minutě předvedli domácí parádně secvičenou akci. Po buly v obranném pásmu jeden z jihlavských odjel vystřídat a na druhé straně střídačky naskočil Mikeš, který se po rychlé přihrávce dostal do samostatného nájezdu. Pozorný Mahdal ho však vychytal. Další velkou příležitost měl na hokejce opět Mikeš, který ve vlastním oslabení obešel obránce soupeře, ale svoje zakončení poslal pouze do připravené lapačky hostujícího brankáře. V závěru první části hry měli jihlavští dvě přesilovky, avšak ani po velkém závaru před svatyní hostí, branku vstřelit nedokázali.

Do druhé třetiny měli hráči Dukly raketový vstup. V úvodu Mahdal vychytal Mikeše, Musila i Matějku. Jenže poté přesně mířil Patrik Přidal - 1:0. Další přesný zásah přidal Filip Kasalý, který dokázal využít přesilovou hru - 2:0 a o 2 minuty později přidal další přesný zásah dokonce v oslabení - 3:0.

V úvodu závěrečného dějství ukázali domácí svojí nedisciplinovanost a Litvínov to dokázal potrestat v přesilové hře 5 proti 3 Račukem - 3:1. Jiskřičku naděje vykřesal Švarc - 3:2, domácí ale zapnuli na plné obrátky a zaslouženě dokráčeli k vítězství.

Nejlepší hráči utkání: Roman Mikeš (JIH), Filip Kasalý (JIH) - Marek Račuk (LIT).