5:6sn
(1:0, 2:3, 2:2 - 0:0 - 0:1)

Dorostenci znovu bodovali, tentokrát v Havířově

17.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští dorostenci bodovali i ve svém třetím utkání v řadě na ledě soupeře. Tentokrát uspěli v Havířově, kde vybojovali dva body za výhru 6:5 po samostatných nájezdech. Velkou měrou se na úspěchu Dukly podílel také gólman Jiří Šťastný, který nastoupil do branky za stavu 3:0 pro domácí.
17.11.2008 17:00, Extraliga dorostu - 26. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Rittich (41. Galanský) - Pilch, Čintala, Deutsch, Jaroch, Lešiga, Jonáš - Puffer, Číp, Miczek, Fúzik, Jurko, Čaja, Mráz, Křibík, Mach, Bezuška D., Suchý, Kalus
5

HC Dukla Jihlava

Máj (38. Šťastný Ji.) – Musil, Zadražil, Šidlík, Tichý, Hlaveš, Šťastný Ja. – Pekárek, Mikeš, Kasalý – Přidal, Matějka, Štěpán – Svobodník, Zídek, Brychta
6
Branky a nahrávky: 8. Čintala (Jurko), 37. Deutsch, 38. Bezuška D. (Kalus), 48. Kalus (Bezuška D., Miczek), 52. Číp (Puffer) - 38. Šidlík (Matějka, Hlaveš), 39. Musil (Zídek), 40. Zídek (Brychta), 56. Kasalý, 59. Pekárek (Brychta), rozhodující nájezd Brychta. Rozhodčí: Langer - Tuizal, Řezáč. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 33:50. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 5:3, 5:6.

Průběh utkání

Lépe vstoupili do zápasu domácí, ale po devíti minutách začala mít herní převahu Jihlava. „Měli jsme až enormní tlak, ale bohužel jsme ho nedokázali přetavit v gól. Naopak domácím se jedna šance povedla dotáhnout do konce, a tak jsme po první třetině prohrávali,“ povzdechl si hlavní kouč jihlavských mladíků František Zeman.

Ve druhém dějství Severomoravané svůj náskok zvýšili až na rozdíl tří branek a hosté si vzali oddechový čas. „Museli jsme něco udělat, takže jsme sáhli k výměně gólmanů a klukům jsme dali pár pokynů. A jak se ukázalo vzali si naše slova k srdci. Během posledních tří minut jsme dali tři góly a bylo vyrovnáno,“ pochvaloval si šéf jihlavské střídačky. „V tu chvíli byla psychická výhoda na naší straně,“ dodal.

Jenomže Havířov si v poslední dvacetiminutovce připravil další odskok a ještě osm minut před koncem Dukla prohrávala 3:5. „Kluci ale dokázali, že jsou silní a znovu vyrovnali. V prodloužení jsme pak měli spoustu šancí, ale domácí brankář chytal výborně. Takže jsme nakonec vyhráli až po samostatných nájezdech,“ pochvaloval si dvoubodový výsledek 6:5 Zeman.

Ze tří zápasů během čtyř dnů dokázala Jihlava vydolovat sedm bodů a její pozice v extraligové tabulce začíná dostávat pozitivní obraz. „Ve všech třech zápasech jsme většinu času prohrávali, přesto jsme je zvládli. Je vidět, že náš tým je opravdu silný,“ nešetřil chválou na adresu svého týmu trenér.