0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

V derby byl šťastnější Brod

19.12.2008 / Eva Streichsbierová

V rámci 32. kola extraligy dorostu zamířil do Jihlavy Havlíčkův Brod. Oba celky dělilo před zápasem deset bodů. Po něm navýšili Rebelové svůj náskok před Duklou o další tři. Na Horáckém zimním stadionu totiž dokázali vyhrát nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Domácím nepomohl k bodovému zisku ani velmi pozorný výkon gólmana Jiřího Šťastného, jenž musel čelit ojedinělým akcím hostí.
19.12.2008 15:00, Extraliga dorostu - 32. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Martínek, Zadražil, Tichý, Šidlík, Březka, Pavlas - Brychta, Matějka, Štěpán, Musil, Kret, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš
0

HC Rebel Havlíčkův Brod

Dolejš - Hejna, Bancíř, Ambrož, Borek, Pecen, Richter, Kulhánek - Novák, Kuchta, Vaněček, Szilva, Zdražil, Račanský, Kubát, Doležal, Honza, Havel, Ondráček, Novák
1
Branky a nahrávky: 12. Ondráček (Honza, Kubát) . Rozhodčí: Mech - Humpolíček, Pospíšil . Vyloučení: 7:5, navíc Matějka (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 160. Střely na branku: 37:16. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

V úvodní třetině zápasu byli jasně lepší domácí, jenomže z řady šancí nedokázali vytěžit vůbec nic. „Opravdu jsme neproměnili ani ty nejvyloženější příležitosti,“ kroutil nevěřícně hlavou hlavní kouč jihlavských dorostenců František Zeman.

Hosté z Havlíčkova Brodu sice měli méně ze hry, za to lépe seřízená mířidla. Na začátku 12. minuty našel při rychlém protiútoku Marek Honza volného Filipa Ondráčka a ten překonal bezmocného gólmana Šťastného. „Byla to ojedinělá šance,“ vzdychal šéf domácí střídačky.

Přestože množství příležitostí nikterak nenasvědčovalo tomu, že půjde o zápas chudý na góly, stalo se. Nikdo jiný už se totiž až do závěrečné sirény mezi střelce nezapsal a Rebelové si odváželi cenné vítězství 1:0.

„Trápíme se v koncovce, kluci si vůbec nevěří. Zbavují se úplně zbytečně kotoučů, odmítají vzít odpovědnost na sebe. A to mě mrzí. Jednoznačně tvrdím, že utkání rozhodla první třetina, kdy jsme měli jasně navrch,“ zakončil hodnocení nepovedeného duelu Zeman.

Už v sobotu se jeho svěřenci vypraví k dalšímu extraligovému souboji do Hradce Králové. Na východě Čech budou bojovat od 12 hodin.