6:1
(2:0, 1:1, 3:0)

Dorostenci si proti Havířovu spravili chuť

17.01.2009 / Jakub Mezlík

Po páteční kruté prohře na ledě Třince si jihlavští dorostenci střelecky vynahradili předchozí neúspěch. Havířovské Pantery porazili na Horáckém zimním stadionu 6:1 a získali všechny tři body. Dvěma brankami se na výhře podílel kapitán Filip Kasalý, další trefy přidali Štěpán Zídek, Patrik Přidal, Filip Matějka a Roman Mikeš.
17.01.2009 12:00, Extraliga dorostu - 37. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Tichý, Šidlík, Pavlas, Hlaveš, Martínek - Přidal, Mikeš, Pěška - Pekárek, Zídek, Kasalý - Brabec, Matějka, Štěpán
6

AZ Heimstaden Havířov

Kyša (30. Galanský) - Pilch, Bezuška P., Jaroch, Lešiga, Bálint, Deutsch, Grigel - Číp, Čaja, Mráz - Jurko, Fúzik, Procházka - Miczek, Bezuška D., Kalus - Puffer, Vala, Suchý
1
Branky a nahrávky: 9. Kasalý (Pekárek), 13. Zídek (Martínek), 30. Přidal (Pěška), 45. Matějka (Tichý, Zadražil), 53. Mikeš (Pěška, Přidal), 56. Kasalý (Šidlík) - 40. Bálint (Kalus, Miczek). Rozhodčí: Polák - Humpolíček, Pospíšil. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 36:16. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

Průběh utkání

Jihlavští dorostenci dali v první třetině zapomenout na smůlu, která se jim na paty lepila v Třinci, a havířovského gólmana Kyšu překonali už během první třetiny dvakrát. Na začátku 9. minuty se důrazně probil za kotoučem v brankovišti soupeře Filip Kasalý a poslal Duklu do vedení. Druhou branku přidal tvrdou bombou z levého kruhu Štěpán Zídek.

Zatímco Jihlavští útočili, domácí gólman Rittich příliš práce v brance neměl. Panteři se dostali k ohrožení jeho branky pouze při přesilovkách, se všemi jejich střelami si ovšem šestnáctiletý brankář poradil.

Druhá dvacetiminutovky přinesla podobný obraz hry. V bojovném zápase se Dukla dočkala třetího gólu ve 30. minutě, kdy se z levého kruhu prosadil Patrik Přidal a vyhnal Kyšu z branky. Jeho náhradník Galanský dalším jihlavským pokusům odolával, naopak Rittich devatenáct sekund před koncem prostřední části kapituloval. Zblízka ho v přesilovce překonal Jan Bálint.

Jihlavští hráli velmi disciplinovaně a pozorně v defenzivní činnosti, hostům ani nedali příležitost ke vstřelení kontaktní branky. A ve 45. minutě navíc sami skórovali. Přesilovku využil střelou do odkryté branky Filip Matějka a zvýšil na 4:1.

Domácí už si hlídali průběh zápasu, navíc ještě přidali dvě trefy do sítě Havířova. V 53. minutě našel Pěška zpoza branky Romana Mikeše, a ten se trefil přesně pod víko. O tři minuty později Filip Zídek svým druhým gólem zápase upravil výsledek na konečných 6:1.

Ohlasy trenérů

Jan Daneček (Havířov): „Naše mužstvo je teď trochu v krizi. Asi jsme se trochu uspokojili po tom, co jsme něco uhráli, a teď nám ty zápasy nejdou. Máme problémy s taktickými věcmi, hráči si na ledě vesměs dělají, co chtějí, a to se nám ukázalo i teď o víkendu, protože jsme dostali ve dvou zápasech dvanáct gólů. Nehraje nám to dobře dopředu, vzadu děláme hrozné chyby, čímž dovolujeme soupeři jednoduše skórovat. Tím ale nesnižuju výkon Jihlavy, protože hráli dnes dobře a vítězství chtěli víc.“

František Zeman (Jihlava): „Před zápasem jsme si řekli, že bychom chtěli pokračovat ve stejném výkonu jako proti Třinci, jen s lepší koncovkou, a to se nám povedlo. Je potřeba klukům poděkovat za to, že zvládli utkání po psychické i herní stránce. Shodli jsme se s asistentem, že tento tým je o prvním gólu, protože ve spoustě zápasů jsme inkasovali první, navíc jsme spoustu zápasů prohráli o gól. Jsem proto rád, že teď, když o něco jde, to ten tým takhle zvládl.“