3:4p
(2:2, 1:0, 0:1 - 0:1)

Dorostenci na závěr sezony získali bod

21.02.2009 / Jakub Mezlík

Jihlavští dorostenci se rozloučili se sezonou ziskem jednoho bodu proti Vsetínu. Na domácím ledě Valachům podlehli 3:4 po prodloužení. Oboum týmům posloužil sobotní zápas, aby si vyzkoušely několik mladších hráčů. Dvě branky Dukly vstřelil Jakub Brychta, jednou přesně zamířil obránce Vojtěch Zadražil.
21.02.2009 12:00, Extraliga dorostu - 46. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný (30. Máj) - Tichý, Pavlas, Šidlík, Tobola, Čurilla, Martínek, Zadražil, Hlaveš - Přidal, Mikeš, Kovářů - Brychta, Zídek, Trávník - Pekárek, Lupač, Štěpán
3

VHK ROBE Vsetín

Dohnálek - Mlýnek, Studený, Žák, Djorič, Hurtík, Kovář - Kitzberger, Káňa, Slováček - Ondra, Pokorný, Gromus - Daněk, Krutský, Janeba
4
Branky a nahrávky: 18. Brychta (Trávník, Zídek), 20. Brychta, 35. Zadražil (Tichý) - 6. Slováček (Mlýnek), 20. Kitzberger (Studený), 44. Djorič (Pokorný), 65. Káňa (Krutský). Rozhodčí: Polák - Dřínovský, Musil. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 34:20. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.

Průběh utkání

Hosté v první třetině ukázali, co znamená efektivita při využívání přesilových her. Dokázali totiž zužitkovat obě nabídnuté početní převahy. Nejprve zakončil v 6. minutě sólovou akci Ondřej Slováček přesnou trefou pod břevno, na vyrovnávací bekhendovou trefu Jakuba Brychty z 18. minuty odpověděl o dvě minuty později z dorážky Sebastian Kitzberger.

Dukle se ovšem povedlo ještě v poslední minutě první dvacetiminutovky znovu vyrovnat. Pouhých osmnáct sekund po vsetínském gólu dotlačil puk za záda gólmana Dohnálka z bezprostřední blízkosti opět Jakub Brychta, a do kabin se tak šlo do nerozhodného stavu.

Ve druhé části jihlavští dorostenci poprvé strhli vedení na svoji stranu, když ve 35. minutě využili dvojnásobnou početní převahu. Tichý předal na modré Vojtěchu Zadražilovi, a ten střelou švihem poslal kotouč do vsetínské sítě.

Hostům se povedlo ve třetí třetině vyrovnat, ve 44. minutě se o to postaral Radomír Djorič střelou od pravého mantinelu. V prodloužení pak hosté uspěli znovu a brali bonusový bod. Jihlavské obraně ujel Jan Káňa, pěkně zakončil svůj blafák a rozhodl o vítězství Vsetína.

Ohlasy trenérů

Josef Halouska (Vsetín): „Přijeli jsme sem s hráči, se kterými počítáme pro příští sezonu a nečekali jsme žádný velký výsledek. Ale kluci se o to porvali, zahráli dobře, protože tam byl jeden osmák, deváťáci. Z týmu, který tu hrál, nastupovali pravidelně jen tři hráči, takže jsme čekali, co kluci ukážou. Zabojovali, zvládli konec, jsme spokojení.“

František Zeman (Jihlava): „Dnešní utkání nemělo s úrovní extraligy dorostu nic společného, obě dvě mužstva představila nové tváře, my jsme znovu dali příležitost několika klukům z deváté třídy. A někteří ukázali, že by mohli být příslibem pro jihlavský hokej. Mrzí mě neproměňování jasných šancí. Měli jsme vyhrát po šedesáti minutách, protože šance Kuby Brychty, Romana Mikeše i Patrika Přidala byly více než tutové a volaly po gólu. Bohužel jsme je neproměnili, soupeř pak využil v prodloužení přesilovku. Odjel tak se dvěma body, které stejně už nic neřeší.“