4:9
(2:3, 2:3, 0:3)

Junioři Dukly zanechali ve Frýdku devítigólovou stopu

05.09.2008 / Eva Streichsbierová

Střeleckou pohodu z přípravy si přenesli junioři Dukly Jihlava i do soutěže. V dnešním úvodním zápase nové prvoligové sezony vyhráli na ledě Frýdku-Místku vysoko 9:4. Třemi přesnými trefami se v utkání prezentoval patnáctiletý obránce David Musil. „Pro nás byl tenhle vstup hrozně důležitý,“ pochvaloval si výsledek hlavní kouč Aleš Totter.
05.09.2008 19:00, 1. liga juniorů skupiny C - 1. kolo

Frýdek-Místek

Hanuska (33. Hlisnikovský) - Pírek, Mládenka, Kocurek, Matzke, Kimla, Loučka, Čibera, Konečný - Chaloupka, Slípek, Bystroň, Balcar, Sluštík, Ružbašan, Motyka, Barčák, Zuber, Dubčák, Smondek, Slunský
4

HC Dukla Jihlava

Navrátil (29. Jíra) – Musil, Vacek, Rosendorf, Šustr, Zelený, Posmyk – Kuřítko J., Kotlík, Malec – Němec, Polcar, Kuřítko M. – Dvořák, Pometlo, Vysloužil
9
Branky a nahrávky: 13. Slípek (Chaloupka), 17. Pírek (Motyka), 29. Balcar (Sluštík), 38. Sluštík (Chaloupka) - 7. Musil (Kotlík), 10. Polcar (Šustr), 14. Kuřítko J. (Musil), 26. Zelený (Kuřítko M.), 33. Musil (Kuřítko J.), 35. Kuřítko J. (Kotlík), 44. Musil (Kotlík), 51. Kuřítko M. (Němec, Šustr), 58. Kotlík (Zelený). Rozhodčí: Škrobák - Dočkal, Langer. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 15:54. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6, 4:6, 4:9.

Průběh utkání

Jihlavští junioři svého soupeře v zápase jednoznačně přestříleli. Celkem vyslali na brankáře Frýdku 46 střel, naopak sami jich soupeři povolili pouze 11. „Domácí vystřelili jednou za čas a byl z toho gól. Pro brankáře je pak takový zápas strašně těžký. Celou dobu je studený a najednou má reagovat,“ prohlásil trenér.

Proto také sáhla dvojice Totter – Augusta v polovině utkání k výměně na brankářském postu. Petra Navrátila vystřídal Jan Jíra poté, co Severomoravané snížili na 3:5. „Nic to ale neznamená, Navrátil zůstává naší jedničkou a v neděli doma proti Přerovu bude chytat,“ prozradil Totter.

Do poslední třetiny vstupovala Jihlava s dvougólovým náskokem, vedla 6:4. Jakékoliv myšlenky na případné vyrovnání vyhnala v závěrečném dějství soupeři z hlavy třemi dalšími přesnými střelami a domů odjížděla s vysokým a zaslouženým vítězstvím.

„Ale v obraně to z naší strany nebylo nic moc. Kluci spolu na ledě málo mluví, nepřebírají si hráče a občas zbytečně ztráceli puk,“ zvedl varovný prst kouč jihlavských mladíků. „Jinak jsme ale rádi, že se nám podařilo vyhrát. Potřebovali jsme vědět, že ta poctivá práce není zbytečná. Vrací se nám v podobě dobrého výsledku,“ přidal Totter pochvalu na závěr hodnocení.