4:1
(1:1, 1:0, 2:0)

Ani doma junioři nezaváhali

07.09.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavská juniorka dokázala v neděli na domácím ledě v souboji s Přerovem navázat na vítězství z Frýdku-Místku. Vítězství 4:1 se však nerodilo lehce a definitivně Dukla rozhodla až ve třetí třetině. Brankou a asistencí se na vítězství podíleli Martin Vysloužil, Jaroslav Kuřítko a Ondřej Němec. Trenér Aleš Totter byl po zápase spokojený s dvěma body, zároveň se však omlouval fanouškům. „Výsledek bereme, ale mrzí mě, že jsme v prvním domácím zápase nepředvedli příliš dobrý výkon."
07.09.2008 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil, Vacek, Šustr, Rosendorf, Posmyk, Zelený, Cirhan - Kuřítko J., Malec, Kotlík - Němec, Polcar, Kuřítko M. - Vysloužil, Pometlo, Dvořák - Brabec
4

HC ZUBR Přerov

Okáč - Ferenc, Prinke, Kadorek, Brázda, Ryšánek, Bosák, Dočkal, Blinka - Klimetský, Šteiner, Holík - Šámek, Nedbal, Vládek - Blaheta, Hradil, Mališka - Vaněk, Brázda, Schaffer
1
Branky a nahrávky: 4. Dvořák (Kuřítko J.), 28. Němec (Vysloužil, Polcar), 47. Vysloužil (Němec), 56. Kuřítko J. - 13. Mališka. Rozhodčí: Blecha - Blažek, Svoboda. Vyloučení: 12:6. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 128. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

První třetinu odehráli domácí hokejisté ve velice vlažném tempu. I když se dostali ve 4. minutě v oslabení do vedení zásluhou Luďka Dvořáka, hosté Navrátila nebezpečně ostřelovali a v závěru 14. minuty při početní převaze zaznamenali i vyrovnávací gól. Z blízka se trefil Pavel Mališka.

Nespokojený Aleš Totter si brzy po obdržené brance vybral oddechový čas. „Kluci spali, neměli rozebrané hráče, neudrželi se na kotouči, soupeř byl v tu chvíli o trochu lepší, tak jsme to chtěli trochu rozbít," vysvětloval domácí kouč.

Ani ve druhé části nedokázala Dukla jako favorit soutěže ovládnout led a hrálo se nahoru dolu. Zatímco Přerovští žádnou svoji šanci nevyužili, domácí forvard Ondřej Němec dokázal ve 28. minutě zakončit do odkryté branky skvělou souhru svého týmu.

O necelých pět minut později slavili Jihlavští znovu, gól však nebyl uznán, protože byla posunutá branka. „Rozhodčí to sice posoudil správně, ale nás to trochu poslalo do kolen. Kluci v tomhle věku cítí trochu křivdu a na jejich výkonu v dalších minutách se to projevilo," poznamenal Totter. Přesto vedení 2:1 domácí do přestávky uhájili.

V poslední dvacetiminutovce potom ukázali svoji zkušenost. Efektním blafákem zvýšil jihlavské vedení Martin Vysloužil, další branku přidal v oslabení Jaroslav Kuřítko. Mladíci Dukly tak ve svém prvním domácím zápase nezaváhali a získali dva body za vítězství 4:1.

„Bylo to špatné a ubojované vítězství. Nejvíce mě mrzí, že to bylo strašně mrtvý a nikdo se pořádně nezvedl. Ale ukázalo se, že umíme hrát pod tlakem a toho si cením," uzavřel hodnocení Totter.