3:1
(1:0, 1:0, 1:1)

Junioři odčinili páteční zaváhání

14.09.2008 / Jakub Mezlík

Nepříjemná porážka z Prostějova je zapomenuta, jihlavští junioři si v neděli na vlastním ledě spravili chuť proti Technice Brno. Svěřenci Aleše Tottera sice střelecky nezářili, zodpověným výkonem si ale vysloužili vítězství 3:1. O branky Dukly se postarali Luděk Dvořák, Martin Tůma a Ondřej Němec. Jistým výkonem se na zisku dvou bodů podílel gólman Petr Navrátil.
14.09.2008 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Zelený, Randa, Musil, Vacek, Šustr, Rosendorf, Cirhan - Malec, Polcar, Kuřítko M. - Kuřítko J., Pometlo, Dvořák - Němec, Brabec, Tůma - Kotlík, Vysloužil, Zeman
3

VSK Technika Brno

Marek - Steiner, Souzček, Machálek, Šindelář, Babic, Kusák, Sedláček - Tatar, Bažant, Mikule - Čech, Gabriška, Vychodil - Horváth, Koblížek, Konečný - Podzemský, Vondruška, Skácel - Staněk
1
Branky a nahrávky: 15. Dvořák (Kuřítko J.), 25. Tůma, 55. Němec (Kotlík) - 51. Gabriška (Tatar, Bažant). Rozhodčí: Kopeček - Svoboda, Zídek. Vyloučení: 4:4, navíc Mikule (TEC) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Hosté vlétli do utkání velmi rázně, už po dvaceti sekundách musel Navrátil vytáhnout efektní zákrok lapačkou proti střele Tatara. Postupně však začali přebírat iniciativu jihlavští junioři a po několika neproměněných šancích se v 15. minutě ujali vedení po akci Jaroslava Kuřítka s Luďkem Dvořákem - 1:0. „Parádní pohyb, málo vyloučených, plynulá hra, super tempo na tuhle soutěž," vyjmenovával klady utkání jihlavský trenér Aleš Totter.

Druhá dvacetiminutovka přinesla podobný obrázek jako úvodní část, Dukla měla navrch, avšak hráči se trápili střelecky. „Gólman Techniky dokázal spoustu dobrých šancí pokrýt," vyzdvihl práci hostujícího gólmana Totter. Jediný přesný zásah si v prostřední části připsal Martin Tůma, který obkroužil branku soupeře a kotouč za hostujícího brankáře Marka doslova dotlačil - 0:2.

Ve třetí třetině se hostům povedlo zdramatizovat zápas, když se zblízka prosadil Michal Gabriška - 2:1. „Byla tam po tom góle minuta dvě, kdy to na nás trochu padlo. Nabádal jsem kluky, ať hrají trpělivě. Byli jsme do té doby lepší, tak nemělu cenu panikařit, říkal jsem, že je potřeba hrát co nejjednodušeji," popisoval jihlavský kouč. Domácí borci jej poslechli a už si dva body vzít nenechali. V 55. minutě zvýšil na 3:1 Ondřej Němec a dvougólové vedení již junioři Dukly uhlídali.

„Chtěli jsme se rehabilitovat za páteční porážku a za minulý víkend, kdy jsme doma nepodali příliš dobrý výkon. A myslím si, že se nám to povedlo. Doufám že nás lidi přijdou povzbudit příští neděli s Havlíčkovým Brodem," vzhlíží Totter k divácké podpoře ve velmi náročném utkání, které mladíky Dukly čeká v neděli 21. září v 15:15.