2:2
(2:1, 0:1, 0:0)

Jihlavští junioři vezou ze Žďáru jenom jeden bod

19.09.2008 / Eva Streichsbierová

Junioři Dukly Jihlava zahájili víkendové boje s regionálními soupeři remízou. Na ledě Žďáru nad Sázavou uhráli v 5. kole první ligy nerozhodný výsledek 2:2. „V pěti kolech jsme ztratili tři body, to je dost,“ povzdechl si hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter.
19.09.2008 19:00, 1. liga juniorů skupiny C - 5. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

Sláma - Černý, Kolda, Horký, Staněk, Šimon, Klíma - Šír, Hron, Slavík, Plch, Štěpánek, Langhans, Kunstmüller, Zadina, Kříž
2

HC Dukla Jihlava

Navrátil (21. Jíra) – Zelený, Randa, Rosendorf, Šustr, Vacek, Cirhan, Posmyk – Polcar, Kotlík, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Kuřítko J. – Němec, Zeman, Kuřítko M. – Malec
2
Branky a nahrávky: 13. Štěpánek, 20. Kříž (Klíma) - 3. Zeman (Kuřítko M.), 37. Zeman (Polcar). Rozhodčí: Mech - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 14:15, navíc Randa, Zelený (oba JIH) 10 min. OT., Kuřítko J. (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.

Průběh utkání

V přípravě Dukla svého soupeře dvakrát bez větší námahy rozstřílela. A také dnes zahájila utkání velmi dobře, už ve 3. minutě se ujala vedení díky přesné střela Adama Zemana. „Lepší začátek jsme si nemohli přát, jenomže pak jsme dostali gól při vlastní přesilovce a další odněkud z poloviny hřiště,“ zlobil se trenér.

Do prostřední třetiny nastoupila Jihlava v brance s Jírou, který vystřídal Navrátila. „Petr byl nemocný a navíc ten druhý gól mu taky zrovna nepřidal,“ vysvětlil změnu Totter. „Musím říct, že Honza podal parádní výkon, chytal skvěle,“ přidal pochvalu pro náhradníka.

Krátce před druhým odchodem do šaten dokázal vyrovnat svou druhou přesnou střelou v zápase Zeman. „Ani poslední třetinu jsme nezačali špatně, jenomže zhruba od 45. minuty nás bylo pořád minimálně o jednoho méně. Padaly tam i vyšší tresty, takže jsme zápas dohrávali asi v osmi lidech,“ prozradil kouč jihlavských juniorů.

Na přísný metr hlavního sudího se ovšem nevymlouval. „Ne, nemůžeme to házet na něj, i když nám občas pískl naprosto čistý zákrok, my jsme tady prostě měli vyhrát,“ neskrýval zklamání Totter. „V neděli teď musíme doma porazit Havlíčkův Brod. Nic jiného nám nezbývá,“ dodal.