1:6
(0:2, 1:1, 0:3)

Junioři Dukly si zajeli do Orlové pro další letošní výhru

26.09.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři potvrdili v Orlové roli lídra prvoligové skupiny C. V utkání 7. kola zvítězili na severu Moravy jednoznačným rozdílem 6:1 a v tabulce se udrželi na vedoucí pozici. Podruhé za sebou se hattrickem prezentoval útočník Jaroslav Kuřítko. O zbývající tři góly se podělila trojice Martin Kuřítko, Martin Vysloužil a Michael Polcar.
26.09.2008 19:00, 1. liga juniorů skupiny C - 7. kolo

HC Orlová

Novák P. - Matuška, Šurin, Urbánek, Parma, Michejda, Mička, Novák M., Beulner - Hanzl, Novák J., Grepl, Kameník, Dušek, Surovec, Krupa, Vaněk, Vyčesaný, Malík, Chomič, Fábry
1

HC Dukla Jihlava

Jíra – Rosendorf, Šustr, Zelený, Posmyk, Vacek, Cirhan, Randa – Němec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Kotlík – Kuřítko J., Zeman, Kuřítko M.
6
Branky a nahrávky: 36. Urbánek (Novák J.) - 9. Kuřítko M., 16. Kuřítko J. (Randa, Zeman), 27. Kuřítko J. (Kuřítko M.), 41. Vysloužil (Dvořák), 54. Polcar (Kotlík, Němec), 55. Kuřítko J. (Kuřítko M., Zelený). Rozhodčí: Krenželok - Fiala, Mrákava. Vyloučení: 6:6, navíc Novák J. (ORL) 10 min. OT. + 5 + do konce utkání (trest ve hře) - Šustr (JIH) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Průběh utkání

Jedinou kaňkou na pátečním úspěchu jihlavských mladíků byla cesta do Orlové, která trvala téměř pět hodin. „Dvakrát jsme na dálnici narazili na kolonu a po příjezdu jsme šli hned na rozbruslení,“ prozradil hlavní kouč juniorů Dukly Aleš Totter. „Na klukách se to ale vůbec neprojevilo. Rychle se rozcvičili a od začátku jsme pak byli lepší,“ dodal.

Úvodní dvacetiminutovku vyhrála Jihlava 2:0 a ve druhé už šla do třígólového vedení. Jenomže pak se trefili také domácí. „Inkasovali jsme při našem oslabení, tu střelu dvakrát tečovali, než skončila v bráně,“ popsal gólovou situaci Orlové jihlavský trenér. „Potom domácí ožili, začali riskovat, tlačili se častěji do našeho obraného pásma. Hodně nás v tu chvíli podržel Honza Jíra, který chytil dva nájezdy,“ pochválil gólmana.

V posledním dějství už ale bylo na ledě pouze jedno mužstvo. Dukla vstřelila další tři góly a slavila přesvědčivé vítězství 6:1. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo navázat na výhru s Havlíčkovým Brodem a že jsme se udrželi na prvním místě. Musím pochválit celý mančaft, všichni kluci hráli dobře,“ vysekl poklonu svým svěřencům Totter.

Už v neděli se jihlavští junioři znovu představí na domácím ledě. Tentokrát přivítají velmi nebezpečnou Kometu Úvoz. „Bude to další těžký zápas, Kometa má hodně kvalitní tým. My ale budeme chtít každopádně znovu vyhrát,“ prohlásil rozhodným hlasem šestatřicetiletý kouč.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie