4:2
(0:1, 3:0, 1:1)

Junioři rozhodli o další výhře ve druhé třetině

28.09.2008 / Jakub Mezlík

Další úspěšný zápas odehráli v neděli jihlavští junioři. Na vlastním ledě si poradili s Kometou Úvoz zejména díky povedené prostřední části, kdy během devatenácti sekund otočili nepříznivý vývoj zápasu brankami Adama Pometla a Lukáše Vacka, o chvíli později přidal další trefu Jaroslav Kuřítko. Hosté sice ve třetí třetině snížili, pak se ale ještě prosadil Michael Polcar, a svěřenci Aleše Tottera tak vyhráli 4:2.
28.09.2008 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Jíra - Rosendorf, Šustr, Zelený, Posmyk, Vacek, Randa, Cirhan - Němec, Polcar, Kotlík - Dvořák, Pometlo, Vysloužil - Kuřítko J., Zeman, Kuřítko M.
4

Kometa Úvoz

Vybíral - Lysoň, Hájek, Korvas, Hemala, Telař, Najt, Ježko, Foral - Bednář, Krejčík, Krobauer - Kinzel, Šidák, Staněk - Novotný, Harmin, Gregorovič
2
Branky a nahrávky: 26. Pometlo (Vysloužil), 26. Vacek (Kuřítko M.), 37. Kuřítko J. (Zeman), 46. Polcar (Němec) - 11. Novotný (Harmín), 44. Hájek (Lysoň). Rozhodčí: Blecha - Rittich, Skopal. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

I když jihlavští junioři svého soupeře v úvodní části přehrávali, byl to jejich soupeř, který se dostal do vedení. V polovině třetiny potrestal druhé vyloučení Pometla Igor Novotný, který ve skrumáži dorazil kotouč za Jíru - 0:1. Domácí hokejisté spalovali jednu šanci za druhou. Vysloužil netrefil před odkrytou brankou kotouč, v přesilovce zase výtečně zachytal brněnský gólman Vybíral.

Během devatenácti sekund ve 26. minutě ale Dukla otočila skóre. Nejprve individuálně zakončil Adam Pometlo únik dva na jednoho střelou pod víko, vzápětí napřáhl Lukáš Vacek na modré a překvapený Vybíral lovil kotouč ze své sítě podruhé - 2:1. Do konce druhé dvacetiminutovky ještě domácí zvýšili svůj náskok, nadvakrát se zblízka prosadil Jaroslav Kuřítko - 3:1.

Ve třetí části Kometa brzy snížila na rozdíl jediné branky. V přesilovce vypálil od modré Tomáš Hájek a trefil se přesně mezi Jírovy betony - 3:2. Za necelé dvě minuty ale vrátil domácím dvougólový náskok Michael Polcar, který zblízka překonal Vybírala - 4:2. Od té doby domácí svého soupeře do šancí nepouštěli, sami naopak ještě několika dobrými příležitostmi pohrdli, ale dva body si bez problémů uhájili.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (trenér Jihlavy): „Myslím si, že jsme předvedli zatím asi nejhezčí hokej se spoustou krásných akcí, i když jsme trochu hořeli v koncovce. Přesto jsme našli cestu do brány vždy v pravý čas. Povedlo se nám dát dva rychlé góly a otočit, odpověděli jsme velmi rychle, i když soupeř snížil na 3:2. Myslím si, že Brno takhle nikdo nepřehrál, měli jsme určitě vyhrát větším rozdílem. Každopádně jsme po víkendu spokojení, čtyři body, skóre 10:3, když to takhle bude pokračovat dál, budeme spokojení."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie